Foto: Reuters
Foto: Reuters

Martinez: Ono što Lukaku može da učini ne može nijedan napadač na svetu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 23:25

Selektor Belgije ne štedi komplimente na račun golgetera Intera

Sjajnim igrama tokom prvog dela sezone Inter je postao jedan od najozboljnijih kandidata za osvajanje Skudeta, a među igračima koji su skrenuli posebnu pažnju odličnim izdanjima je Romelu Lukaku. Belgijski golgeter drugu sezonu zaredom beleži fenomenalne partije u milanskom klubu i sa 11 pogodaka trenutno je drugi strelac Serije A iza Kristijana Ronalda (12).

Napadač Nerazura u 2020. godini odigrao je 51 meč i čak 40 puta zatresao mrežu te je u brojnim rezimeima zauzeo visoke pozicije među najboljim napadačima sveta u 2020. godini. Odličan učinak uticao je i na porast samopouzdanja Lukakua koji je za Frans frans fudbal izjavio da je jedan od pet najboljih napadača u svetu i tako podelio javnost. Na ovu temu u intervjuu za belgijski De Morgen osvrnuo se i Roberto Martiinez, selektor Belgije.

Izabrane vesti

"Lukaku mi je slaba tačka jer sam ga trenirao u Evertonu i prva 24 meča igrao je pod mojom komandom. Kad su u pitanju njegove izjave, znate kako je to u medijima - možete reći ispravnu stvar u 99 od 100 izjava, ali će se ta jedna pamtiti više nego ostale. Imaće veću težinu. Lukaku napreduje odlično. Ne vidim ijednog napadača u Evropi koji je sposoban da učini ono što on uspeva, za sebe sa loptom i za tim bez nje", istakao je Martinez braneći devetku Crvenih đavola i Intera.

Selektor Belgije je i ranije umeo da stane u zaštitu korpulentng napadača ne libeći se da javno iznese stav da je Lukaku nepravedno iznaavan kao krivac za loše igre Mančester Junajteda dok je nosio dres premijerligaša.

Lukaku je u dresu Belgije debitovao 3. marta 2010. godine i od tad je odigrao 89 utakmica na kojima je postigao 57 pogodaka. U aktuelnoj godini, napadač je odigrao pet mečeva za nacionalni tim i postigao isto toliko golova.


tagovi

Roberto MartinezBelgijaRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara