©Shutterstock
©Shutterstock

Masija nije što je bila, Barsa krenula po Junajtedov biser - i poljubila vrata

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.02.21. | 22:29

Talentovani Šola Šortajer ostaje na Old Trafordu

Mladi Šola Šortajer spada u red najtalentovanijih igrača iz akademije Mančester junajteda. Dokaz toga je i da je samo par dana posle 17. rođendana potpisao prvi profesionalni ugovor sa Đavolima. Barselona ga je htela u svojim redovima, ali talentovani ofanzivac ostaje na Teatru snova, gde će u narednom periodu trenirati sa prvim timom.

Katalonci već neko vreme ne mogu da se pohvale talentima iz čuvene Masije. Još jedna brljotina prethodne uprave. Barsina deca nisu dobijala pravu priliku, novac se ulagao u pojačanja, pa je tako osvanuo i podatadak da je katalonski giganta najveći trošadžija Evrope u poslednjih pet godina. Potrošila je uprava kluba sa Kamp Noua 117.100.000.000 evra na akvizicije, ruku na srce, imala je i najveći prihod od transfera u pomenutom periodu: 700.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako je klupska kasa poprilično prazna, o čemu svedoče i očajnički potezi koje je klub povukao minulog leta. Za siću je dozvoljeno igračima poput Ivana Rakitića, Artura Vidala i Luisa Suareza da napuste klub, Barselona pokušava da pronađe talentovane igrače na tržištu, koji ne bi predstaljavli veliku investiciju, ali bi u budućnosti potencijalno mogli da donesu veliku zaradu. Sa Ronaldom Arauhom su Katalonci pogodili, kao i sa talentovanim Pedrijem, a ponadali su se da bi plejadi mladih igrača mogli da pridruže i Šortajera.

Ipak, momak koji je u Premijer ligi 2 ove sezone upisao pet golova i tri asistencije svoju budućnost vidi u Junajtedu.

"Potpisao sam za klub za koji navijam od malih nogu i ostvario san. Veoma ponosan dan za mene i moju porodicu. Hvala joj, kao i svima u klubu koji su mi pomogli da se danas nađem ovde. Naporan rad se nastavlja", napisao je mladi fudbaler na društvenim mrežama.

Ole Gunar Solskjer je nedeljama unazad pomno pratio U23 ekipu Nila Vuda. Šortajer nije mogao da mu promakne. Ovaj 17-godišnji fudbaler je i ranije trenirao sa prvim timom, proveo je jednu sedmicu sa seniorima tokom božićnih praznika, ali ovoga puta ga očekuje duži period sa Brunom Fernandešom, Markusom Rašfordom, Entonijem Marsijalom, Edinsonom Kavanijem i brojnim drugim zvezdama kluba sa Teatra snova.

Zablistao je minulog vikenda sa tri gola u pobedi nad rezervnim timom Blekburn Roversa, kod svakog postignutog pogotka mu je asistirao još jedan Junajtedov biser, letos od Atalante kaparisani Amad Dijalo, koji bi voleo da ga mediji oslovljavaju po imenu. Šortajer pre svega igra na poziciji krila, ali može da se snaže i na mestu "desetke", pa je njegov golgeterski učinak još impresivniji kada se u ozbir uzme da nije klasičan napadač. Nema sumnje da ga čeka lepa budućnost u jednom od najvećih klubova na svetu. Za njegove usluge su interesovanje uz Barsu pokazali i Pari Sen Žermen, minhenski Bajern i Juventus, ipak je ostao veran klubu za koji navija od detinjstva.



tagovi

Mančester JunajtedAmad DijaloOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara