Mašina za mlevenje mesa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.08.20. | 22:49

Bajern preko Liona do finala Lige šampiona posle sedam godina – 3:0

Mašina za mlevenje mesa. Štagod u nju ubaciš dobićeš najfiniju kobasicu. Sočnu i neodoljivu. Pravi pravcati Bratwurst. Za potpuni užitak nedostaje samo krigla piva. Potoci će teći Minhenom ako Bajern u nedelju veče bude ubedljiv kao u većem delu sezone, posebno na susretima završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu. A kako igra ne piše se dobro Pari Sen Žermenu.

Ruku na srce, Bavarci nisu bili raspucani niti krvožedni kao protiv Barselone, čak su pokazali više defanzivih slabosti protiv Liona nego u sudaru sa Kataloncima, ali im ime zvučni moćno koliko i igra. Protiv nje odbrane nema. Surovo bolno po Lavove, a na opšte zadovoljstvo ljubitelja fudbala, željnih velikog finala, podmazana mašinerija Hansija Flika opravdala je status velikog favorita i biće u prilici da posle sedam godina postane prvak Evrope – 3:0.

Izabrane vesti

Ko nije gledao meč u Lisabonu rekao bi da je Bajern prikočio u odnosu na susret sa Barsom i da je sastav Rudija Garsije bio bezopasan. Optička varka... Nemci su pucali iz svih oružja i samo triput bili precizni, ali se mora skinuti kapa Lionu što je pronašao snage da posle senzacionalne eliminacije Mančester Sitija zapreti još jednom džinu, čak mu udari poneku čvrgu, s tim da deluje kako su propuštene šanse u uvodu meča toliko iznervirale bundesligaša da je odgovor bio surov.

Bajern je umarširao u finale u režiji Serža Gnabrija. Otkako je stigao u Minhen potvrđuje talenat, ali pod Flikom deluje kao da kopira Arjena Robena iz najboljih dana. Krilni vezista je kao osica, uporan i opasan odakle god da se ustremi na odbranu protivnika. U 18. minutu zalet sa leve strane tri igrača ispred njega, tri iza – to je više od polovone Lionovog tima!? – i projektil iza leđa inače veoma dobrog Antonija Lopesa. Frtalj časa kasnije pripucavanje posle promašenog zicera Roberta Levadovskog i potvrda da je u sjanoj formi. Ukupno 23 gol u sezoni!

Lionovo samopouzdanje je uništeno u trenutku, iako su se Francuzi pošteno isprsili i prilično preznojili odbranu Bajerna. Jedan na jedan Memfisa Depaja sa Manuelom Nojerom, stativa Karla Toka Ekmabija u situaciji kad je mogao da nagovesti senzaciju, još nekoliko zrelih napada pri rezultatu 0:0, tek da se pokaže da Juventus i Siti nisu slučajno izbačeni. Samo, ovo je polufinale Lige šampiona i šanse moraju da se koriste. U suprotnom pojaviće se Bajern i ubaciti vas u mašinu za mlevenje mesa.

Kad se ispromašivao i propustio šansu da uzdrma Bajern, Lion prosto više nije imao šanse. Čak je i u nastavku Ekambikome je trebalo dugo vremena da zaboravi promašaj iz uvoda – zapretio Nojeru. Depaj je, doduše, nestao s terena posle promašenog zicera, umesto njega je Musa Dembele mučio odbranu Nemaca (doduše, osabljenu izlaskom Boatenga i ulaskom Zilea), ali je nedostajao završni udarac da polufinalu vrati neizvesnost.

Umesto toga, presuda u vidu 17. gola Roberta Levadovskog u Ligi šampiona ove sezone. I još nije kraj. Ostali su još jedni Francuzi. Neuporedivo teži...


-------------------------------------------------------

LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE

LION – BAJERN 0:3 (0:2)

/Gnabri 18, 33, Levandovski 88/

Lisabon

Stadion: Žoze Alvalade

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Antonio Metju Lahoz (Španija)

LION: Lopes – Denajer, Marselo, Marsal (od 73. Šerki) – Duboa (od 67. Tete), Kakre, Bruno (od 46. Mendeš) Oro, Korne – Depaj (od 58. Dembele), Ekambi (od 67. Rene Adelajd). Trener: Rudi Garsija.

BAJERN: Nojer – Kimih, Boateng (od 46. Zile), Alaba, Dejvis – Alkantara (od 82. Toliso), Gorecka (od 82. Pavar) – Perišić (od 63. Koman), Miler, Gnabri (od 75. Gnabri) – Levandovski. Trener: Hansi Flik.


tagovi

Serž Gnabri

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara