Mateus (©Reuters)
Mateus (©Reuters)

Mateus: Nije samo do para, Dortmundu fale doslednost, klasa, stav, kontinuitet…

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 00:11

“Niko ne može da stane na putu Bajernu”, kaže Lotar

Posle 21 odigranog kola u Bundesligi šampionska trka je praktično gotova. Dortmund je doživeo debakl protiv Leverkuzena i Bajern je sada devet bodova daleko.

Teško da je iko verovao da neko može da skine Bavarce s trona ove sezone, ali opet, tolika razlika samo što je prvenstvo jedva prebacilo polovinu...

Izabrane vesti

Legendarni nemački as Lotar Mateus u kolumni za Skaj je prvo pričao o povredi Manuela Nojera i konstatovao da se na rezultate Bajerna neće odraziti. Prvo zato što je Ulrih sasvim dobar čuvar mreže, a onda i zbog konkurencije.

Mateus je procenio da je Dortmund po svemu daleko od toga da može da ugrozi Bajern.

“Kada pričamo o prvenstvu, uopšte ne brinem za Bajern u tih nekoliko sledećih nedelja iako neće biti Nojera za golu. Najbolji dokaz je poraz Dortmunda 5:2 od Leverkuzena. Nije da bi šampionat bio mnogo uzbudljiviji ni da je Borusija pobedila… Ali, poslednja trunka nade u neizvesnu borbu za titulu je tim porazom ugašena”, ocenio je Lotar.

I dodao šta je Dortmundov problem.

“Njegovom timu nedostaju doslednost, mentalitet i klasa. Dortmund je imao nekoliko trenera poslednjih godina, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno da bi se osvojila titula. Timu Marka Rozea i ostalim takozvanim izazivačima nedostaju neke stvari da bi osvojili titulu”.

Nastavio je Mateus

Nema veze da li pričamo o Lajpcigu, Dortmundu ili Leverkuzenu. Niko od njih ne može da stane na crtu Bajernu. Jeste klub iz Bavarske finansijski moćniji, ali nije samo novac odlučujući faktor. Da jeste, onda bi Herta, Gladbah i Volfzburg bili ispred Hofenhajma, Frajburga ili Union Berlina na tabeli. Ili, PSŽ i Mančester siti bi bar jednom do sada osvojili Ligu šampiona. Ne, bitan je stav, snaga volje i kontinuitet. A, Dortmund nema ništa od toga”, zaključio je Lotar Mateus. 

 


tagovi

Lotar MateusBajern MinhenBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara