Matić je čovek od krvi i mesa, nije mogao da ispegla svu propast saigrača protiv "Krvi i zlata" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 22:44

Prvi poraz Liona sa srpskim vezistom u timu, Lans vratio doskorašnje očajnike na zemlju

Do početka januara i dolaska Nemanje Matića flertovao je Lion s najvećom brukom u istoriji kluba i potencijalnim ispadanjem u Ligu 2. Da nije došao, ko zna da li bi Olimpik danas bio u bezbednoj zoni i nešto više od dva meseca pred kraj sezone relativno mirno igrao utakmice znajući da ne može da ispadne. Imao je Lion šest uzastopnih pobeda od potpisa momka iz Vrela, ali da čak ni on nije čudotvorac, pa da od Lavova načini mašineriju za mlevenje protivnika potvrdio je Lans.

Klub poznat pod nadimkom "Krv i zlato" naneo je težak poraz nekada sedmostrukom uzastopnom šampionu Francuske na gostujućem terenu 3:0 (1:0), a najveću odgovornost za debakl snose očajne reakcije Nemanjinih saigrača Maksensa Kakerea i Ejnslija Mejtland Najlsa. Najpre je 24-godišnji vezista uprskao u ranoj fazi drugog poluvremena, visoko ispružio ruku i naterao arbitra Brisara da pokaže na penal. Pred sam kraj bivši igrač Arsenala dobio je direktan crveni karton i tako kumovao novom golu Lansa u prvom napadu sa igračem više - za ubedljiv poraz tima Pjera Saža.

Izabrane vesti

Taman je Lion opepelio i počeo da liči na ozbiljnu ekipu, a već je ponovo krenula da se nazire letargija i apatija. Koliko god da Lans nije tako dobar kao prethodne sezone, s vremena na vreme kadar je da pokaže s kakvim resursima raspolaže. Tu se svrstava čak i na prvi pogled vremešni Florijan Sotoka. Petu sezonu igra 34-godišnjak među žuto-crvenima, a iskustvom gura Lans ka novom plasmanu u evropska takmičenja. David Pereira Da Kosta gađao je u 43. minutu rašlje gola Antonija Lopesa, a tamo se našao Sotoka i za svaki slučaj glavom zakucao loptu u mrežu.

Za razliku od prethodnih utakmica, nije bilo one ubojitosti Saida Benrahme i Gifta Orbana, takođe Lionovih zimskih pojačanja. Prilično su zatajili ofanzivci Liona, a problem je što je zadnja linija bila još gora. Nakon što je Kakere skrivio penal, siguran realizator bio je Eli Vai. Najskuplje pojačanje u istoriji kluba dao je tek peti prvenstveni gol na 18. utakmici u Ligi 1.

U finišu utakmicu Mejtland Najls je po uzoru na onu čuvenu "Oćeš zolju da ga dokusuriš" oborio igrača Lansa i kao poslednji igrač odbrane dobio direktan crveni karton. Iz prvog prekida sa igračem manje, primio je Olimpik i treći gol. U strelce se upisao austrijski fudbaler poreklom iz Gane Kevin Danso.

FRANCUSKA 1 - 24. KOLO

Petak

Monako - Pari Sen Žermen 0:0

Subota

Rems - Lil 0:1 (0:0)

/Dejvid 56/

Klermon - Marselj 1:5 (0:1)

/Butoba 53 - Endiaje 23, Obamejan 59, Klos 67, Enrike 80, Mumbanja 90+1/

Nedelja

Tuluz - Nica 2:1

/Dalinga 65, Gboho 69 - Mofi 8/

Brest - Avr 1:0

/Les Melu 34/

Monpelje - Strazbur 2:2 (0:0)

/Nordin 71, 87 - Dijara 47, Emega 83/

Nant - Mec 0:2 (0:0)

/Mikautadze 58, Udoi 60/

Ren - Lorijen 1:2 (0:0)

/Guiri 90+3 - Bamba 59, Kroupi 90/

Lion - Lans 0:3 (0:1)

/Sotoka 43, Vai 53 pen, Danso 87/



tagovi

Olimpik LionLansFrancuska Liga 1Nemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara