Nikola Stanković protiv Genka (© Star sport)
Nikola Stanković protiv Genka (© Star sport)

Matić prelazi na sistem sa trojicom štopera, a nedostaju mu oba desna beka i glavni kreativci

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 12:32

Čukarički će pokušati da osvoji bod(ove) u Ligi konferencije protiv Ferencvaroša, čiji napadač Aleksandar Pešič obožava da igra protiv Brđana

Crvena zvezda je uzela makar bod u Ligi šampiona, TSC toliko u Ligi Evrope, Partizan je dobio Sabah, ali u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a osim Vojvodine koja je ispala posle dvomeča sa kiparskim APOEL-om jedini srpski predstavnik na UEFA mapi koji nije ostavio baš nikakav trag je Čukarički. Šest utakmica, šest poraza. Što u kvalifikacijama, što u grupnoj fazi, mada ako negde situacija može da se promeni onda je to na meču sa Ferencvarošem (21 čas, TV Arena Premium 1).

Još kad su formirane grupe duel sa mađarskim predstavnikom u Leskovcu je označen onim na kome bi Brđani imali najveće šanse da nešto osvoje. Tri boda bi mogla da se podvedu pod senzaciju, imajući u vidu dosadašnji učinak u trećem po rangu međunarodnom takmičenju, jedan kao vodilja za dalje, mada je u situaciji kad su povrede spopale tim Igora Matića nezahvalno prognozirati da li su Brđani u stanju da se adekvatno suprotstave ekipi Dejana Stankovića, kao što je bio slučaj dve trećine susreta u Budimpešti.

Izabrane vesti

Glavni razlog je u saznanju da trener Čukaričkog mora da improvizuje usled nedostatka igrača koji bi sigurno bili starter ili makar u konkurenciji da su zdravi. Ovako će prvi put ove sezone u Grupi F Lige konferencije posložiti ekipu u formaciji 3-5-2. Najviše usled činjenice da mu nedostaju važni aduti u odbrani, pa će taj deo tima pretrpeti najveće promene u odnosu na najjači sastav koji bi Brđani mogli da izvedu.

Nema iskusnog Ognjena Vranješa, već mesec dana je van stroja i Vojin Serafimović, dok prema rečima trenera Vukašin Jovanović nije u stanju da izdrži 90 minuta, ali kako mu fali još opcija u odbrani verovatno će bivši štoper Bordoa početi, pa se preseliti na klupu, dok će levi bek Nemanja Tošić početi u u drugačijoj ulozi nego inače. Glavni problem u defanzivi, pak, nisu štoperi, već izostanak desnog beka. Miladin Stevanović je odavno odustan, a Viktor Rogan bolestan i zato će Matić umesto četvorice ispred golmana Nenada Filipovića poslati trojicu centralnih defanzivaca (Jovanović, Subotić, Tošić), a na mesto desnog spoljnjeg promovisati Nikolu Stankovića. Na toj poziciji je igrao i na Čairu, kad je Čukarički posle dugo vremena pobedio i mogao bi opet da bude uticajan, jer je isto delovao i u Crvenoj zvezdi. Levo će povratnik iz Novog Pazara, Bojica Nikčević.

Mesta na sredini terena popuniće Miladinović, Sisoko i Kovač, s tim da je jasno kako domaćinu nedostaje malo više kreacije i iskustva koje bi doneli za naše prilike sjajni Marko Docić i Luka Stojanović. Kapiten je povredio zadnju ložu i sigurno neće igrati, dok je Stojanović uprkos bolesti doputovao u Leskovac, ali je realnije da počne na klupi, što uskraćuje Brđane za kreaciju i snabdevanje kvalitetnih lopti Adetunđiju i Ivanoviću.

Naspram njih će se pojaviti Aleksandar Pešić, koji polako postaje referentna tačka u dresu Fradija. Ove sezone dao je sedam i namestio dva gola, jedan od tih sedam u prvom meču ovih timova u Mađarskoj, a valja znati da mu je Čukarički jedna od omiljenih žrtava u karijeri. Najviše pobeda ostvario je protiv Brđana (devet na deset utakmica) i dao im je šest golova (jedino uticajniji protiv Radničkog iz rodnog Niša).

LIGA KONFERENCIJE, GRUPA F, PETO KOLO

ČUKARIČKI – FERENCVAROŠ, 21.00 (TV Arena Premium 1)

Leskovac

Stadion Dubočica

Kapacitet: 8.123

Sudija: Mohamed Al Emara (Finska)

Projektovani sastavi

ČUKARIČKI (3-5-2): Filipović – Jovanović, Subotić, Tošić – Stanković, Kovač, Sisoko, Miladinović, Nikčević – Ivanović, Adetunđi.

FERENCVAROŠ (4-1-4-1): Dibuš – Botka, Sise, Mae, Ramires – Siger – Makreckis, Abu Fani, Zaharijasen, Markinjos – Pešić.

GRUPA F

21.00: (5,90) Čukarički (4,00) Ferencvaroš (1,58)

21.00: (1,58) Fjorentina (4,20) Genk (6,50)



tagovi

ČukaričkiFerencvarošIgor MatićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara