Slavko Matić (©Starsport)
Slavko Matić (©Starsport)

Matićev Harts of Ouk pobedio najvećeg rivala i osvojio Prezidents kup

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 12:54

Srpski trener na najbolji mogući način odgovorio navijačima koji su mu u petak zabranili da vodi trening, sa namerom da ga oteraju iz drugog najtrofejnijeg kluba Gane

Uprkos nesportskim faktorima i dešavanjima van terena oko Harts of Ouka u Gani, klub koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Slavko Matić uspeo je da u velikom derbiju 20. kola šampionata Gane savlada Asante Kotoko (1:0) i uz dragocene bodove stigne i do trofeja u Prezidents kupu.

Matić i njegovi izabranici na dešavanja u režiji navijača, koji su iskazali nezadovoljstvo na treninzima prethodne nedelje, odgovorili su pobedom nad najvećim rivalom. Gol vredan pobede i prvog trofeja u sezoni postigao je Konadu Jiadom u 57. minutu. Defanzivac Harts of Ouka bio je najviši u skoku pred golom rivala i centaršut Mtangea iz slobodnog udarca glavom je prosledio u mrežu.

Izabrane vesti

Domaćin se ovom pobedom istovremeno vratio i u trku za vrh i 22. klupsku titulu upisavši pobedu posle dva vezana poraza, te naredne izazove dočekuje sa pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Aduanu.

Naime, Prezidents kup je tradicionalno takmičenje u Gani koje se igra u organizaciji lokalnog Udruženja prvoligaša (GHALCA). Reč je o meču koje se igra u čast predsednika Gane (trenutno je to Nana Akufo Ado), a GHALCA odabere svake godine po jednu prvenstvenu utakmicu koja se proglasi Prezidents kupom. Ovog puta to je bio duel Harts of Ouka i Asante Kotoka, dva najtrofejnija kluba u zemlji. Do sada je Asante osam puta osvajao Prezidents kup, Harts of Ouk u pet navrata, a samo je još Berekum Čelsi dva puta uzimao pehar.

Slavku Matiću ovaj uspeh drugi je u prethodnih godinu dana pošto je prethodnog proleća uspeo da sa Septemvrijem iz Sofije izbori plasman u bugarsku elitu.

Tim iz Akre posle 20 kola ima 31 bod uz učinak od osam pobeda, sedam remija i pet poraza, te se nalazi na deobi četvrte pozicije. Iako su navijači iskazali nezadovoljstvo u prethodnom periodu rukovodstvo kluba je podržalo stručni štab na čelu sa srpskim trenerom, a naredni izazov Harts of Oak očekuje sledećeg vikenda protiv Gold Starsa, još jedne ekipe iz gornjeg doma.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

GANA 1 – 20. KOLO

Subota

Drims - Karela 0:0

King Fajsal - Grejt Olimpiks 2:0 (1:0)

Nedelja

Bečem Junajted - Bibijani 2:0 (0:0)

Harts of Ouk - Asante Kotoko 1:0 (0:0)

Legon Sitis - Real Tamale 1:1 (0:0)

Medima - Berekum Čelsi 1:0 (1:0)

Nsoatreman - Kotoku Rojals 2:1 (1:1)

Samarteks - Aduana 1:0 (1:0)

Tamale Siti - Akra Lajons 0:1 (0:0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GanaHarts of OukSlavko MatićAsante Kotoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara