Matijašević: Budžet Čukaričkog je 6.000.000 evra, Badamosi je tražio da ode, Kerkez nije smenjen

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.08.23. | 15:18

„Neka Olimpijakos uspori i u četvrtak“, poručuje direktor Brđana

Kriza je pokucala na vrata Čukaričkog. Brđani su vezali tri utakmice u Mozzart Bet Superligi bez pobede, uz koje je dodat i poraz od Olimpijakosa u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope (3:1).

Slučajno ili ne, kriza je došlo u isto vreme kada je otišao trener Dušan Kerkez, umesto kojeg je na klupu seo Igor Matić.

Izabrane vesti

Direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević je za klupski sajt pričao o aktuelnom kriznom momentu u taboru Brđana.

„Neuobičajeno za Čukarički, ali dešava se. Koliko pamtim, za vreme dok sam u ovom klubu, treći put. Planirali smo jedno, uradili drugo, želeli smo da menjamo formaciju pre početka priprema, da igramo u sistemu 3-5-2. Doveli smo pojačanja koja se trenutno nisu adaptirala, ali to je sve moja odgovornost, rešićemo sve vrlo brzo“, počeo je priču Matijašević.

Direktor Čukaričkog osvrnuo se još jednom na promenu trenera.

„Svima mora da bude jasno da Dušan Kerkez nije smenjen zbog rezultata. Čak nije ni smenjen, već smo se u razgovoru sve dogovorili. Napravio je dobar rezultat, ali svlačionica se poljuljala, u dogovoru smo se razišli. Igor Matić je legenda ovog kluba, radio je u njamlađim reprezentativnim kategorijama nacionalnog tima. Iskusan nije, ali nije bio ni Saša Ilić, koji je takođe radio na sličnom mestu. Sale je možda imao iskusniji stručni štab, Matić ga tek formira. Za ovo smo se odlučili i tim putem ćemo ići“.

Uoči meča sa Olimpijakosom, Čukarički je ostao bez udarnog napadača Badamosija.

Prodali smo Badamosija, iako smo sa njim razgovarali da ostane. Momak je želeo da ide, da se naplati, da reši svoju egzistenciju. Na kraju su i klub i on dobro prošli. Nisam želeo da ga ostavim nezadovoljnog, a i ponuda je bila dobra za obe strane. Naći ćemo novo rešenje u narednim danima. Špic koji dođe neće momentalno promeniti stvari. Prethodno smo doveli mladog špica Marija Gomeša, bio je starter protiv Radnika. Spremaćemo ga još šest meseci, sve je ovde novo za njega, tek uči jezik, doveli smo ga da bi od njega napravili igrača. Bio je sasvim solidan protiv Olimpijakosa, učestvovao u situaciji za gol. Ali, moramo da dovedemo iskusnijeg špica, koji će pomoći ekipi. Radi se o stranom napadaču“.

Osvrnuo se Matijašević na senzacionalni transfer bivšeg golmana Čukaričkog Đorđa Petrovića u Čelsi. Zaradio je i srpski klub lep novac od tog posla.

Govorili su da Petrović ne valja, molili smo da ga uzmu, pomogao nam je agent iz Slovenije Denis Selimović. Otišao je u Ameriku, sad i mi imamo benefit od svega toga. Opet, i taj novac će dolaziti u narednih godinu, dve, i to će otići na budžet, plate u klubu... Budžet nam je oko 6.000.000 evra, od Evrope ćemo dobiti oko tri. Čukarički već svi znaju u Evropi, imali smo odlične tansfere, ali je velika stvar da naš bivši igrač ode u klub kao što je Čelsi“.

Bez obzira na lepu zaradu, Brđani neće menjati dosadašnji način funkcionisanja kluba.

Nismo klub koji može da plati igrača 500.000 evra ili da kupi za milione. Želimo da izvlačimo igrače iz škole, a kad dovodimo, da to bude što jeftinije. Zašto? Treba da radimo na stadionu, trening centru, sredili smo kancelarije i svlačionice. Dragan Obradović nije zaradio dinar od ovog kluba, samo je izgubio novac. Kažu, zašto ne uložimo deset miliona u igrače. Pa sa čim, neko da izvadi iz svog džepa? Mi dosta pravimo, ali nemamo sponzorstva od nekoliko miliona. Država nam je obećala pomoć za stadion, zahvalni smo im na tome. Ali, opet će morati ovaj klub i taj isti Dragan Obradović da dodaju. Bilo je kriza iz ranije, nije nam prvi put, ponavljam, iz ovoga ćemo izaći jači. Znam da će biti tako, jer ovi igrači mentalno moraju da dobiju samo dve-tri utakmice. To može da bude u naredni četvrtak, u nedelju, ili posle pauze, istrpećemo. Moramo u četiri zida sve da rešimo, imamo snage, volje i želje da to uradimo. Ovaj klub je mala porodica, uvek je tako bilo i biće. Opet ćemo se smejati i radovati“.

Sledi revanš sa Olimpijakosom u četvrtak u Leskovcu. Malo ko veruje da Čukarički može da napravi senzaciju posle 1:3 u Atini.

Pričaju da je Olimpijakos je usporio u drugom poluvremenu. Pa neka uspore i u četvrtak. Oni su u nastavku meča uveli igrača kojeg su platili četiri miliona evra. Aposlutni su favoriti protiv nas, znaju da igraju na rezultat. Idemo sa mladim igračima, sa željom i voljom, da probamo da uradimo nešto. Ne obećavamo rezultat, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe. Nismo se obrukali u prvom meču, očekujem da budemo i bolji u revanšu. Igramo protiv jednog od najboljih klubova na Balkanu“, podvukao je Vladimir Matijašević.



tagovi

Vladimir MatijaševićČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara