Mejson Maunt (©Reuters)
Mejson Maunt (©Reuters)

Maunt pred odlaskom iz Čelsija: Malo mu je i tri puta veća plata, neće ugovor na osam godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 16:53

Englez ne uspeva da se dogovori sa londonskim klubom oko produžetka saradnje, Liverpul, Siti, Junajted, Njukasl i Juventus prate razvoj situacije

U jednom trenutku označen je kao budući lider Čelsija, u drugom se našao na margini tima i pitanje je koliko će se još u njemu zadržati. Mejson Maunt nikako ne može da dogovori produžetak saradnje sa londonskim klubom zbog čega britanski mediji pišu da bi engleski vezista na leto mogao da napusti Stamford Bridž.

Pojedini britanski tabloidi pisali su nedavno da je Maunt od uprave kluba zahtevao 300.000 funti nedeljno kako bi produžio ugovor, međutim ugledni Atletik tvrdi da natpisi nisu tačni. Kako bilo, pomenuti izvor tvrdi da je 24-godišnji vezista odbio platu sličnu onoj koju po slovu novog ugovora na nedeljnom nivou inkasira Ris Džejms (250.000 funti), što je oko tri puta manje od Mauntove trenutne.

Izabrane vesti

Međutim, kako Atletik dalje navodi, stvar je znatno kompleksnija jer pregovore dodatno komplikuju marketinška prava, bonusi i pre svega dužina ugovora. Mauntov prioritet je navodno da ostane na Stamford Bridžu, ali ne želi da potpisuje dugoročni ugovor, makar ne onaj na osam godina, kao što je učinio Mihajlo Mudrik od dolaska iz Šahtjora. I ne bi njegovu odluku trebalo smatrati nedostatkom vernosti klubu, već treba uzeti u obzir to da bi po isteku ugovora Maunt zagazio u četvrtu deceniju života, a on ne želi da se toliko vezuje za jednu sredinu, jer bi njegov status vremenom lako mogao da se promeni. Stoga Maunt , makar u ovom trenutku, neće pristati na ugovor duži od pet godina.

Problem je što Mauntu igre koje trenutno pruža ne dozvoljavaju da previše zahteva. Od starta sezone postigao je tri i namestio još šest golova na 32 utakmice u svim takmičenjima, u potpunosti je istisnut iz startne postave pa je priliku u poslednje vreme dobijao uglavnom dobijao sa klupe i maksimalno se utopio u sivilo ekipe. U sličnoj situaciji našao se i pomenuti Džejms u jednom trenutku, ali je odlučio da ponovo sedne za sto sa upravom i uz izmenjene uslove u septembru prošle godine potpiše ugovor koji ga je načinio najplaćenijim defanzivcem u istoriji kluba. Na Mauntu je da, ukoliko namerava da ostane, po završetku sezone učini isto.

Do tada su pregovori stopirani, a ukoliko tokom leta ne urode plodom, Čelsi će ga prodati kako ne bi dozvolio da mu istekne ugovor i za godinu dana ode bez obeštećenja. Da li će ponuda biti i hoće li biti zadovoljavajuće ostaje da se vidi, ali zainteresovanih i te kako ima. Liverpul, Mančester junajted i Mančester siti već neko motre na njega, Dejli Mejl dodaje da je na listi kandidata i Njukasl, dok je Juventus jedan od klubova izvan Engleske koji bi pokušao da iskoristi trenutnu situaciju i za relativno mali novac ga dovede u Italiju.


tagovi

Mejson Maunt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara