Mejson Maunt i Tomas Tuhel (©Reuters)
Mejson Maunt i Tomas Tuhel (©Reuters)

Mauntov transfer u Junajted miniran zbog Tuhela?! Čelsi spreman da ga proda Bajernu za manje novca

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 10:07

Londonski klub odbio i treću ponudu sa Old Traforda, a posao bi uskoro mogao da zaključi sa nemačkim prvakom…

Mejson Maunt ulazi u poslednju godinu ugovora, ali na Stamford Bridžu nimalo ne brinu. Opariće se od transfera veziste, odbijaju ponudu za ponudom i podižu ulog. Mančester junajted je tri puta izlazio sa različitim predlozima pred londonski klub i dobijao identičan odgovor.

Ni ponuda od 58.000.000 evra plus još 6.000.000 na ime bonusa nije bila dovoljna da se zastupnici engleskih velikana rukuju i zaključe dogovor. Plavci ne odustaju od namere da izvuku celih 75.000.000 evra, ali to je cena samo za konkurenciju. Iza brda se valja nešto veliko, a Gardijan javlja: btransfer Mejsona Maunta na Teatar snova miniran je zbog Bajerna i Tomasa Tuhela!

Izabrane vesti

Čelsi želi da izvuče veću svotu novca, no od toga bi još više voleo da Mejson Maunt ne završi u rukama direktnih konkurenata. Znaju da bi potencijalno mogao da im nanese veliku štetu, radije bi da ne pomažu velikim rivalima i u tome bi mogao da im pomogne nemački prvak.

Preživeo je Tomas Tuhel prve mesece na Alijanc Areni, na jedvite jade je osvojio salataru i za sada ostaje tu gde je. Bajernu je neophodno da rekonstruiše tim, a nemački strateg ide linijom manjeg otpora. Naciljao je igrače sa kojima je sarađivao ili protiv kojih su njegovi timovi igrali u bližoj prošlosti.

Nemac gleda ka Ostrvu, prati razvoj situacije na Etihadu i čeka da Mančester Siti ozvaniči Matea Kovačića. Takođe drži palčeve Pepu Gvardioli u trci za potpis Deklana Rajsa, jer bi to značilo samo jedno – Kalvin Filips može da ide. Tomas Tuhel želi da angažuje engleskog vezistu i pruži mu ruku spasa, a pre no što se razreši zavrzlama sa formiranjem veznog reda Građana za narednu sezonu, mogao bi da ugrabi Mejsona Maunta.

Sve ide ka tome da će Erik ten Hag ostati usraćen za veliku želju, da neće dobiti engleskog reprezentativca. Mančester junajted nije odustao od momka koga je Frenk Lampard lansirao u prvi tim Čelsija, ali ruke su mu vezane. Londonski klub je taj koji postavlja uslove i bira gde će ga poslati, a daleko više mu se sviđa opcija da to bude negde van Engleske. I, prema pisanju Gardijana, spreman je da za Bajern postavi drukčiju cenu. Naravno, manju od one koju traži Crvenim đavolima. Za sada nije poznato o kolikj cifri se radi…

Mejson Manunt je kod Frenka Lamparda dobio ogroman prostor, ali je kod Tomasa Tuhela, verovatno, igrao najbolji fudbal. Nemački stručnjak i engleski vezista imaju prisan odnos, dobro su sarađivali, a u Bajernu su svesni da Tuhelu jednu želju nisu u stanju da ispune. Uperio je u Kaija Haverca, no on će zaobići Alijanc Arenu. Zato bi reprezentativac Gordog Albina na nju mogao da sleti.



tagovi

Mejson MauntTomas TuhelBajern MinhenMančester JunajtedČelsiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara