Mejson Maunt (©Reuters)
Mejson Maunt (©Reuters)

Čelsi odbio i treću Junajtedovu ponudu za Maunta, sad traži 75.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 00:37

Sa Stamford Bridža ponudili su odgovornima u Mančesteru da se vide uživo i probaju da pronađu zajedničko rešenje

Slučaj Mejsona Maunta preti da se pretvori u jednu od najvećih transfer saga leta, ako to već i nije!

Čelsijevi pregovori sa Mančester Junajtedom ponovo su udarili o zid pošto se dve strane nisu našle oko obeštećenja. Već treći put Plavci odmahuju rukom na ponudu iz Mančestera pošto smatraju da ista nije dovoljno dobra. Ova treća je bila teška 64.000.000 evra, odnosno 58.000.000 na ime obeštećenja, uz još šest miliona na ime bonusa. Nije to - to.

Izabrane vesti

Kako javlja Skaj Sport, na Stamford Bridžu su odmah posle odbijanja treće varijante uzvratili kontraponudom koja je teška 75.000.000 evra! Čelsi traži nešto više od 67.000.000 evra za obeštećenje, uz osam miliona evra u dodacima. I ne samo to, klub iz Londona ponudio je čelnicima Junajteda da se nađu, zajedno sednu za isti sto i dođu do kompromisnog rešenja. Problem je u tome što su u Junajtedu kroz redove naveli da više neće podizati granicu za ovaj transfer, iako je Maunt velika želja Erika Ten Haga.

Podsetimo, Čelsiju malo gori pod nogama pošto do kraja meseca mora da sanira gubitke teške preko 140.000.000 evra, a Mauntov transfer pokrio bi čak polovinu istog.

Pitanje je da li je realno ovo što Čelsi traži, pošto je Maunt ušao u poslednju godinu ugovora... Englezu se ide sa Stamford Bridža, jednostavno nije se pronašao i nije opravdao očekivanja javnosti koja ga je videla kao legitimnog naslednika Frenka Lamparda. Maunt iza sebe ima najlošiju sezonu otkako je zaigrao za dečački klub, sa samo tri gola i šest asistencija, mada to i nije bilo tako teško s obzirom na to koliko Čelsi loše izgleda u svim poljima...

Klub iz Zapadnog Londona zato sada mora da vodi računa kako ne bi izgubio Maunta bez dobijenog evrocenta. Naime, mladi vezista može suštinski već sada da potpiše predugovor sa bilo kojim klubom van granica Velike Britanije, a minhenski Bajern je navodno zainteresovan na insistiranje Tomasa Tuhela.

U ovom trenutku jako su male šanse da Maunt potpiše novi ugovor, već je odbio ponudu kluba. Novi trener Plavaca Mauricio Poketino želi ga u svom timu sa važnom ulogom.

Na kraju će verovatno Mauntova želja biti presudna, mada i Čelsi ima svoje brige. Ako proda Kaija Haverca, Matea Kovačića, Hakima Zijeha i Eduarda Mendija verovatno bi pokrio gubitke. Sa Mauntovom prodajom bi se dodatno rasteretio sastav i očvrsnule bi finansije.


tagovi

Mejson MauntČelsiMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara