Mažić napušta Srbiju i Saudijsku Arabiju i odlazi u Kinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.02.19. | 11:05

Imaće parvo da sudi i dalje mečeve UEFA takmičenja, ali…

Kud neki od zvučnjih svetskih igrača, tu i jedan od najboljih sudija planete. Milorad Mažić menja i državu i kontinent, pošto se seli u – Kinu!

Fudbalski savez te zemlje obelodano je da će naredno prvenstvo Superlige suditi, između ostalih, čuveni Englez Mark Klatenburg, zatim naš Milorad Mažić, a da su na listi trojica domaćih “novajlija”: Ma Ning, Fu Ming i Žang Lei. Svi sa zadatkom da unaprede arbitražu u takmičenju čiji je start zakazan za sledeći petak, 1. marta.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama, Mažić u utorak putuje u Kinu, kako bi dogovor sa Azijatima preneo na papir, s tim da nigde nije navedeno hoće li će u nastavku karijere moći da vodi i utakmice Superlige Srbije. Naime, ne postoje ugovorne prepreke koje bi ga sprečavale da ostane u ovdašnjoj ligi, međutim, ako se zna da je vremenska razlika između Kine i Srbije najmanje šest časova, da bi morao da menja zone, “hvata” avione, deluje nerealno da svaki vikend leti s jednog na drugi kraj sveta.

S druge strane, imaće rođeni Vrbašanin pravo da vodi utakmice Lige šampiona, Lige Evrope, kvalifikacija za EURO ili Mundijal, ako ga UEFA odredi za glavnog sudiju, ali je i tu pitanje da li je izvodljivo da usred sedmice dolazi u Evropu, a onda se vraća na Daleki istok. Ruku na srce, ove sezone to mu nije teško padalo, s obzirom da je često putovao u Saudijsku Arabiju, gde je vodio ukupno 11 utakmica, devet u prvenstvu i dve u kupu, dok je u istom period samo triput bio akter superligaških mečeva (Proleter – Vojvodina, Radnički Niš – Partizan i pre sedam dana OFK Bačka - Partizan).

Po svemu sudeći, malo je verovatno da mu Kinezi dozvole da nastavi da sudi u Arabiji. Pogotovo ako ga budu plaćali više nego Saudijci. Koliko – ostaje enigma? Primera radi, Klatenburg je za godinu dana suđenja u Saudijskoj Arabiji dobio 350.000 evra, ali se i on preselio u Kinu. Sigurno ne za “kikiriki”.

FOTO: Star sport


tagovi

Milorad Mažićsudija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara