Milorad Mažić (©MN Press)
Milorad Mažić (©MN Press)

Mažić odsvirao kraj karijere

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 09:33

Novi posao: da sredi sudijsku organizaciju na Kipru

Kraj jedne veličanstvene karijere! Najbolji srpski sudija 21. veka Milorad Mažić odlučio je da okači pištaljku o klin.

To je u neku ruku logičan sled događaja, pošto zbog korona virusa kineske vlasti nisu dozvolile evropskim sudijama da se vrate u tu Dalekoistočnu zemlju, bar ne do plej-ofa i da nastave tamo gde su stale na kraju prošle sezone. A Mažić je prešao starosnu granicu da bi se vratio u srpski fudbal. Ako je posle svega što je ovde prošao uopšte imao tu želju.

Izabrane vesti

Kako Žurnal saznaje, sudija iz Vrbasa je prelomio da završi karijeru aktivnog arbitra, ali nije ostao na birou rada. Daleko od toga. Dobio je Mažić sjajnu ponudu sa Kipra da tamo bude prvi čovek sudijske organizacije.

I tu ponudu je Milorad prihvatio, pa će mu nova adresa biti u Nikoziji, gde će imati zadatak da sredi, dotera, utegne sve što ima veze sa suđenjem u toj zemlji koja obiluje sa problemima u fudbalu. Ugovor je potpisan na dve plus jednu godinu. Bilo je sličnih ponuda i sa drugih strana, međutim Mažić je izabrao Kipar. Već danas će srpski, sada već bivši, arbitar održati predavanje mladim kolegama u Nikoziji, ali putem video linka.

Imao je Milorad Mažić izuzetan put do samog vrha svetske sudijske scene. Često je bio osporavan, pa i saplitan u Srbiji, sve dok nije stekao veliki ugled u FIFA i UEFA, pa su se i kritičari na domaćoj sceni malo povukli.

Vodio je Mažić finale Lige šampiona Real Madrid – Liverpul 2018. godine, sudio je finale Kupa Konfederacija Nemačka – Čile godinu ranije, a bio je „viđen“ da sudi i finale Mundijala u Rusiji, što je „sprečila“ komšijska Hrvatska plasmanom u završni meč.

Pored toga, 14 puta je arbitar iz Vrbasa delio pravdu na srpskom večitom derbiju.


tagovi

Milorad MažićKiparsudija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara