Mbape (©Reuters)
Mbape (©Reuters)

Mbape dobio ponudu koja se ne odbija: 50.000.000 evra neto + 100.000.000 samo za potpis

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 19:42

Ugovor na dve godine

Suma od koje se prosečnom fudbaleru, a kamoli „običnom“ čoveku zavrti u glavi. Pari Sen Žermen je spreman na sve samo da zadrži Kilijana Mbapea u svojim redovima i posle leta i to je definitivno i pokazao ponudom koja se – ne odbija.

Kako je eksluzivno objavio list Parizijen, PSŽ je ponudio Mbapeu sledeće: ugovor na dve godine, do leta 2024. godine, uz godišnju zaradu od 50.000.000 evra neto! I uz to odmah 100.000.000 evra samo za potpis, čim stavi autogram na ugovor.

Izabrane vesti

Prema tome, samo ako bude rekao „da“, francuski napadač će u startu biti bogatiji za 200.000.000 evra. I to za samo dve godine. A, njemu su tek 23 leta. Još dobrih desetak godina vrhunskog fudbala je pred Mbapeom. I još mnogo, mnogo miliona...

U jednom momentu je delovalo kao sigurna stvar da će Kilijan od sledeće sezone nositi dres Real Madrida. On je navijač najvećeg kluba na svetu još od malih nogu i dečački mu je san da obuče taj beli dres. Na tu kartu su i igrali Španci, ali ono što Real nema, a PSŽ ima u izobilju je – novac.

Pa i ako Mbape bude rekao „ne“ ovoj ponudi Svetaca, ne treba sumnjati – PSŽ neće odustati. Ako ne prođe ova, stići će nova, još jača ponuda.

Napadač Svetaca još nije odgovorio na ovu ponudu, ali francuski mediji tvrde da šanse PSŽ-a, koje su procenjivane pre dva meseca jednocifrenim procentom, sada značajno rastu. To govori i ultimatum koji je nedavno Real poslao Mbapeu, da mora što pre da se izjasni, jer u Madridu ne žele da prave sagu od svega. Ako Kilijan neće na Santijago Bernabeu stadion, ima ko hoće. Erling Haland, na primer.

Pre neki dan, posle utakmice sa Sent Etjenom, novinari su upitali Mbapea da li će probati da napadne klupski rekord koji drži Edinson Kavani sa 200 golova. Sadašnjem asu PSŽ-a bi bilo potrebno sezona do sezone i po da taj skor dostigne.

Videćemo. Videćemo šta će biti“, odgovorio je reprezentativac Francuske i podgrejao nade da bi mogao da ostane na Parku Prinčeva.

Nije nebitna stvar: Parižane čeka revanš sa Real Madridom u Ligi šampiona. Prvi meč je rešio golom upravo Mbape. Nije mu lako da se sada odluči, usred tog okršaja, čijem će se privoleti carstvu.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen Žermennovi ugovorReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara