Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Mbape: Izabrao sam, skoro da je gotovo...

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 03:37

Najbolji fudbaler francuske Lige 1 primio nagradu za igrača sezone. U Realu su sigurno da stiže na Santijago Bernabeu

Gde će Kilijan Mbape – ostanak u Pari Sen Žermenu ili prelazak u madridski Real? Mesecima traje saga. Nekoliko puta je bilo „gotovo“, svetski mediji su se utrkivali u „ekskluzivama“, kom će carstvu da se privoli, ali i dalje ostaje misterija, gde će igrati naredne sezone.

Nekoliko puta je viđen u Madridu. Španski mediji i Real ubeđeni su da oblači beli dres, ali najbolji strelac šampionata Fracuske i dalje ne otkriva. Njemu ugovor ističe narednog meseca. Na svečanosti u Parizu, Mbape je primio nagradu za najboljeg igrača Lige 1. To laskavo priznanje mu je uručio nekadašnji as Arsenala i Barselone Tijeri Anri, a osvojio ga je treću godinu zaredom. Naravno, "sedmu silu“ je zanimalo da li je odlučio. Francuski reprezentativac je rekao da zna gde će igrati naredne sezone, ali nije hteo da otkriva.

Izabrane vesti

Želim da uživam u ovoj manifestaciji... Saznaćete veoma brzo. Skoro da je gotovo, moj izbor je napravljen“, rekao je Mbape i dodao:

Moram da poštujem sve strane. I ja sam u žurbi, ali u ovome nisam samo ja. Gotovo je. Nedostaju neki detalji, ali je rešeno. Moju odluku će uskoro da saopštim“.

28. maj, 21.00: (2,15) Liverpul (3,50) Real M. (3,60)

Ukoliko ostane na Parku prinčeva imaće šansu da već naredne sezone postane najbolji strelac u istoriji Svetaca. Trenutno je Kilijan na 169 gola, a 200 pogodaka je postigao Urugvajc Edinson Kavani.

Biti deo ovog kluba je čast, privilegija. Zato sam insistirao da dođem u Pari Sen Žermen. Treća priznanje zaredom je neverovatno. Hvala PSŽ-i, treneru, saigrčima, svim ljudima koji su bili u senci. Ponosni smo na našu desetu titulu. Ove godine više nego ikada. Nastavljam svoju priču, nikada nisam zadovoljan, uvek želim više“, istakao je Mbape.

PSŽ naredne nedelje u Parizu igra poslednji meč u sezoni protiv Meca.

U Realu su sigurni da će od juna biti novi igrač Reala i da će činiti paklen tandem u napadu sa zemljakom Karimom Benzemom. Madriđani krajem meseca u Parizu igraju za evropsku titulu sa Liverpulom.

Parižani i pored velikih ulaganja i dalje ostaju bez „ušatog pehara“. Pre dve godine su bili vicešampioni, poklekli su u finalu u Lisabonu od Bajerna (0:1). Ove sezone eliminisani su već u osmini finala upravo od Reala. Posle pobede od 1:0 u Parizu, u u revanšu je bilo 3:1 za Madriđane. Oba gola za Pari Sen Žermen protiv možda budućeg kluba delo je Mbapea.



tagovi

Liga 1Francuska Liga 1Pari Sen ŽermenRealKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara