Kilijan Mbape (Foto: Reuters)
Kilijan Mbape (Foto: Reuters)

Mbape nezadovoljan ulogom u Pari Sen Žermenu? U reprezentaciji Francuske imam više slobode

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 09:56

"U Pari Sen Žermenu je drugačije, to ne postoji. Traže od mene da igram u sredini i sve je drugačije", istakao je brzonogi napadač posle utakmice sa Austrijom

U ekipi prepunoj zvezda teško da uvek svima sve može da bude po volji. Na terenu može da bude pod konac, ali van njega i ne baš. Pretpostavljate, mislimo na Pari Sen Žermen. Mnogi treneri su prethodnih godina pokušavali da obuzdaju svlačionicu na Parku prinčeva, međutim, nije im uspelo pa su zbog toga na kraju najčešće trpeli i rezultati, a oni sami ceh plaćali otkazom.

Iako deluje da je Kristof Galtije pronašao tajnu formulu, ipak ima naznaka da je i dalje u potrazi za njom. Lionela Mesija je vratio u prepoznatljivu formu, Nejmaru “namestio žicu” pa ove sezone ima start kakav ne pamtimo da je ikada zabeležio (11 golova, osam asistencija u svim takmičenjima), ali bi sa Kilijanom Mbapeom moglo da bude problema. Doduše, ne zbog njegovih igara, pošto je sa sedam golova drugi strelac Lige 1, odmah iza Nejmara.

Izabrane vesti

Međutim, podsetimo na čarke baš sa Nejmarom nastale zbog penala protiv Monpeljea, potom i natpisa pariskih medija da je upravi kluba izrazio želju da proda brazilskog napadača, a sinoć i izjava posle utakmice sa Austrijom u Ligi nacija na konstataciju da je izgledao znatno slobodnije nego na utakmicama Pari Sen Žermena.

"Igram drugačije. Od mene se traže drugačije stvari nego u klubu. Ovde imam mnogo više slobode. Trener zna da kao ‘devetku’ ima Olivijea Žirua koji okupira protivničku odbranu i ja onda mogu da se šetam naokolo i ulazim u prostore. U Pari Sen Sen Žermenu je drugačije, to ne postoji. Traže od mene da igram u sredini i sve je drugačije", rekao je Mbape.

Tu je naravno i podatak iz prvenstva koji ukazuje na to da Mbape možda ipak nije na istoj talasnoj dužini sa Mesijem i Nejmarom. Evropski mediji su još posle utakmice sa Lionom primetili da Francuz u dosadašnjem delu sezone nije asistirao Brazilcu i Argentincu, dok je južnoamerički duo njemu namestio osam od deset – Mesi pet, Nejmar tri.

Nije Mbape ni sinoć protiv Austrije asistirao kolegama, međutim, Ekip u tekstu čiji je povod bila upravo gore navedena izjava ističe saradnje sa Oreljenom Čuamenijem, dupli pas sa Olivijeom Žiruom i razmenu na Antoanom Grizmanom kao podsetnik da i 23-godišnji napadač ume da igra "fer i timski".

U daljem tekstu ugledni francuski Ekip navodi.

"Parižanin je od starta meča pokazao angažovanost i raspoloživost, kroz raznovrsna ubacivanja i udarce koji su mu omogućavali da napravi razliku, duple pasove koji su svedočili o smislu za kolektiv. Možda nije uvek donosio prave izbore i ponekad mu je nedostajala preciznost, nije robovao individualnom učinku, što mu se dešavalo u klubu ove sezone – da zaboravi na Nejmara protiv Makabija ili Hakimija protiv Liona. U reprezentaciji nije zaboravio ni na koga, ni na Fofanu, ni na Žirua, ni na Grizmana…", zapaža Ekip.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara