Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Mbape odustao od Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 14:31

Traži vreme da razmisli o budućnosti

Velike ambicije ima Francuska za predstojeće leto. Želi da napadne titulu prvaka Evrope, da je spoji sa svetskom, ali želi i triplu krunu – zlato na Olimpijskim igrama!

Plan Fudbalskog saveza Francuske je bio da posle Evropskog prvenstva pošalje na Igre tim koji bi bio pojačan Kilijanom Mbapeom, jednim od najboljih igrača na planeti, ali im se ta ideja izjalovila.

Izabrane vesti

Kako piše list Parizijen, Mbape je obavestio čelnike saveza da neće ići na Olimpijske igre. Mladi napadač Pari Sen Žermena je pod velikim pritiskom oko toga gde će nastaviti karijeru, pa je rekao da želi posle Evropskog šampionata da uzme odmor, da bi imao vremena da razmisli koji će mu biti sledeći koraci u karijeri.

Mbapeu ugovor sa Svecima ističe u junu sledeće godine i iz kluba ga pritiskaju da potpiše novi. Tri ponude je Francuz do sada odbio, poslednja je bila na 30.000.000 evra godišnje. Ukoliko brzonogi fudbaler ostane do juna pri stavu da ne potpisuje novi ugovor, onda će PSŽ biti primoran da ga proda ovog leta. A, u Real Madridu uveliko prave računicu kako da ga dovedu za narednu sezonu.

Parižani, pak, drže i dalje da je Mbapeova cena 200.000.000 evra, u nadi da će on ipak produžiti vernost Svecima, pa tom sumom odbijaju sve eventualne kupce. Ali, ako Kilijan kaže da je vreme za rastanak, onda će i na Parku Prinčeva morati da razmisle o korekciji visine obeštećenja. Inače će u leto 2022. ostati bez ičega.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara