Mbape i Mesi (©Reuters)
Mbape i Mesi (©Reuters)

Mbape prepustio penal Mesiju zbog samopouzdanja: Trebaće nam tokom sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 17:34

Mladi napadač žrtvovao het-trik zbog saigrača

Sjajno je Kilijan Mbape otvorio duel sa Brižom. Za samo sedam minuta dvaput se upisao u strelce i trasirao put ka pobedi Pari Sen Žermena.

Na kraju je bilo 4:1, ali bez novih golova 22-godišnjeg napadača. Takođe dvaput pogodio je i Lionel Mesi, mada je postojala šansa da Mbape stigne do het-trika pogotkom iz penala u finišu utakmice.

Izabrane vesti

Tvrdi da je udarac sa bele tačke prepustio Argentincu, kako bi novajlija u redovima Parižana pojačao samopouzdanje.

"Trebaće nam Lionel Mesi tokom sezone. On je i dalje isti onaj Lionel Mesi (iz Barselone, prim. aut). Biće nam potreban tokom sezone i siguran sam da će nam pomoći kada dođu važne utakmice. Bitno je da ima samopouzdanje kada dođu takvi mečevi. Dobro je za njega što je dao dva gola, ali dobro je i za nas u budućnosti", izjavio je Mbape za RMC sport.

Mladi napadač dosad je dvaput postizao het-trik u mečevima Lige šampiona. Prvi put baš protiv Briža, 2019. godine, a onda i protiv Barselone prošle sezone u osmini finala. U utorak je imao lepu priliku da po treći put bude trostruki strelac u utakmici elitnog takmičenja.

"Ja se trudim da pomognem ekipi. Nije moj cilj da budem gazda. Ja želim da pomognem timu, a saigrači mi to vraćaju i zato igram dobro".

Možda zvuči nadmeno da 22-godišnjak priča o tome kako je on odlučio da prepusti penal igraču koji je sedam puta proglašavan za najboljeg na svetu, ali zaista se ove sezone izvođači jedanaesteraca smenjuju u Pari Sen Žermenu. U Ligi 1 po jednom su šutirali (i pogodili) Nejmar i Mbape, a u Ligi šampiona Mesi je bio precizan protiv Lajpciga i sada Briža, dok je u međuvremenu Mbape bio neprecizan u u istom meču sa Lajpcigom.

O ovoj temi govorio je i trener Maurisio Poketino.

"Drago mi je što su Leo i Kilijan bili dvostruki strelci. Oni su napadači i golovi su im neophodni. Svi igrači imaju kvalitet da šutiraju prenale i na njima je da se dogovore kome je u datom trenutku najpotrebnije da šutira. To je nešto što se dogovaraju između sebe na terenu. Možete reći da šutiraju Leo, Kilijan, Nej (Nejmar), Anhel (Di Marija), Markinjos, Verati... Svi oni mogu da budu precizni, ali pitanje je trenutka, poverenja i preuzimanja odgovornosti. Verujem da se takvim odnosom igrači zbližavaju, uče da cene i poštuju jedni druge, Ali potrebno je vreme, seme je posejano i sada čekamo da izraste cvet", slikovito je opisao Poketino.


tagovi

Kilijan EmbapeLionel MesiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara