Kilijan Mbape i Nejmar (Reuters)
Kilijan Mbape i Nejmar (Reuters)

Mbape želeo da ode iz PSŽ-a jer mu je kasnila jedna plata

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 12:14

Klub je navodno u međuvremenu izmirio zaostale obaveze

Ko misli da je Pari Sen Žermen fudbalski raj u kome nema nikakvih problema, posebno finansijskih, može da priupita Kilijana Mbapea da li je baš tako, ili je ipak malo drugačije...

Kako piše L'Equipe, francuski reprezentativac je nedavno, samo nekoliko meseci posle produžetka saradnje vredne prema pisanjima španskih medija 630.000.000 evra bruto za tri sezone, razmišljao da napusti klub ne samo zbog nezadovoljstva određenim kadrovskim rešenjima, već i zbog kašnjenja jedne plate!

Izabrane vesti

Naime, uoči meča Lige šampiona sa Benfikom početkom oktobra, pojavila se vest da Mbape namerava da ode, a sada je isplivao i pravi razlog. Primetio je da septembarska plata nije legla na njegov bankovni račun. U početku je bio iznenađen, a do 11. oktobra, kada se vest o želji za promenom sredine probila u javnost, i dalje nije bilo uplate.

Nekoliko dana kasnije Mbapeu je isplaćen jedan deo, ali ne i cela plata, pa su njegovi zastupnici nastavili da zapitkuju PSŽ u čemu je stvar. Ali nisu bili zadovoljni nijednim odgovorom od kojih su neki ukazivali na problem sa računima, a drugi na probleme sa finansijskim fer-plejom.

Mbapeova plata od 70.000.000 evra (neto) je u skladu sa primanjima druge dve velike zvezde tima Lionela Mesija i Nejmara, kojima pak nikada nije kasnila plata u Parizu.

Problem je, u međuvremenu, navodno rešen, pa je Mbapeov tim rekao da za sada nema šta javno da komentariše, dok je pres služba PSŽ-a izjavila za L'Equipe da su napadaču isplaćene sve zarade i bonusi koji su mu do sada bili dugovani, dodajući da "kao u svim klubovima, ponekad ima kašnjenja zarada igračima zbog načina plaćanja".


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenFrancuska Liga 1Liga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara