Igrači Kolumbije u neverici (©AFP)
Igrači Kolumbije u neverici (©AFP)

Meč od 106. minuta! U 100. Kolumbiji poništen gol za 1:0 i treće mesto na tabeli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 01:32

Ekvador preživeo gostovanje u Barankilji

Čak 16 minuta duže od previđenih 90 trajao je duel Kolumbije i Ekvadora u 12. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo! Ali i to nije bilo dovoljno da vidimo pogododak.

Treći put uzastopno u oktobarskom ciklusu, Kolumbijci su odigrali meč bez golova.

Izabrane vesti

Protiv Urugvaja u gostima i Brazila kod kuće to se i može smatrati dobrim rezultatom, ali sigurno da Reinaldo Rueda i njegovi fudbaleri neće biti zadovoljni samo bodom protiv rivala s kojim se bore za direktan plasman na Mundijal u Kataru.

Za razliku od domaćina, Ekvadorci su doputovali u Barankilju s jasnim ciljem da ostanu neporaženi, što su i uspeli. Bukvalno su preživeli ovo gostovanje, jer su u 100. minutu primili gol. ali ga je sudija Dijego Aro poništio zbog igranja rukom Jerija Mine.

Iako se defanzivac domaće selekcije i Evertona sjajno snašao u gužvi pred golom gostiju posle auta i precizno šutirao iz okreta, između četvorice protivničkih igrača, prethodno jeste primirio loptu na nepropisan način.

Nesvesni toga, gotovo svi sa klupe kolumbijske reprezentacije utrčali su na teren da proslave pogodak sa svojim junakom. Ispostavilo se, nesuđenim.

Pre toga, arbitar iz Perua našao se u centru pažnje u 74. minutu kada je Plata pao u kaznenom prostoru Kolumbije posle starta Kueljara, ali je tada - posle ogromnog pritiska domaćih igrača i gledanja video snimka - bio na strani domaće selekcije. Procenio je da nema osnova za penal.

Prekid je u tim trenucima potrajao dobrih pet minuta, ali je bio samo jedan u nizu brojnih koji su viđeni tokom ovog meča obeleženog čestim faulovima. Gosti su konstantno pokušavali da ukradu koji minut, ne bi li se neporaženi vratili u Ekvador, ipak, i pored toga mogli su do sva tri boda. U 90. minutu u šansi se našao 19-godišnji Mojzes Kaisedo, međutim, nije uspeo da skrene loptu u mrežu posle dodavanja sa desne strane.

Najbolju šansu za pogodak Ekvador je imao već u 3. minutu, kada je još jedan tinejdžer, Pjero Enkapije iz Bajer Leverkuzena, šutirao glavom posle kornera, a iskusni David Ospina panterskom intervencijom sačuvao svoj gol.

Na drugoj strani posle bledog prvog poluvremena, reprezentativci Kolumbije živnuli su tek po povratku sa odmora. Pokrenuo ih je ulazak Radamela Falkaa, koji je posle svega nekoliko sekundi na terenu sjajno reagovao na centaršut Kvadrda iz prekida. Izvio se preko protivničkog igrača i šutirao glavom, ali je Aleksander Domingez uspeo da odbrani. Uz to, bio je i ofsajd.

Autoritet El Tigrea i šansa koju je imao bili su signal za odlučniju igru Kolumbijaca. Pretili su posle njega Duvan Zapata, Luis Dijaz dvaput, Kvadrado, ali je golman Ekvadora bio fenomenalan. Pritom je veliki posao za svoj tim odradio i konstantnim odugovlačenjem pri izvođenju prekida.

U 85. minutu reagovao je Domingez poput rukometnog golmana, kada je nogom odbranio šut Dijaza iz dobre pozicije.

Da je pobedila, Kolumbija bi preuzela treće mesto od večerašnjeg protivnika, ali ovako ostaje na šestom mestu. Između je Urugvaj, a u prilog ovim selekcijama ide poraz Paragvaja od Bolivije.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 12. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Paragvaj 4:0 (1:0)

/Ramaljo 21, Viljarol 53, Abrega 84, Fernandez 90+4/

Kolumbija - Ekvador 0:0

Petak

01.30: (1,20) Argentina (7,25) Peru (18,0)

02.00: (1,40) Čile (4,80) Venecuela (9,50)

02.30: (1,60) Brazil (4,00) Urugvaj (7,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Radamel FalkaoKvalifikacije za SP 2022.KolumbijaEkvador

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara