Foto: Reuters
Foto: Reuters

Meč odluke u Kampinasu: Guarani i Gojas bez najboljih strelaca u borbi za plasman u Seriju A

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 22:55

Gostima i remi dovoljan kako bi sačuvao čevtru poziciju, poslednju koja vodi u elitu

Meč odluke u Kampinasu. Na stadionu Brinko de Ouro Guarani će kolo pre kraja prvenstva dočekati Gojas u direktnom okršaju dva kandidata za promociju u Seriju A (23.55).

Gost je u boljoj poziciji, ima dva boda više od večerašnjeg rivala, pa će mu i bod biti dovoljan da zadrži četvrtu poziciju i napravi značajan korak ka Seriji A samo godinu dana pošto je iz nje ispao, posebno što u poslednjem kolu dočekuje Bruske rezultatski nezainteresovani Bruske.

Izabrane vesti

Guaraniju je pak potrebna pobeda koju na poslednje četiri utakmice nije uspeo da ostvari protiv Gojasa. A ni u tom slučaju ne može previše da se raduje, jer ga čeka još veći izazov. Na poslednjem stepeniku na putu ka Seriji A, u kojoj ga pride nije bilo 11 godina, čeka ga lider drugoligaškog karavana Botafogo. Olakšavajuća okolnost po klub iz Kampinasa je taj što Fogao nema rezultatski motiv, jer je već osigurao lidersku poziciju, samim tim i povratak u elitu.

Obe ekipe su u odličnoj formi. Štaviše, nijedan tim u poslednjih pet utakmica nije osvojio više bodova od Guaranija. Četiri pobede bez primljenog gola i remi sa Vila Novom obezbedili su mu 13 bodova, koliko u pomenutom periodu ima još samo pomenuti Botafogo. Gojas je s druge strane na prethodnih pet utakmica osvojio devet bodova, ali mu je niz bez poraza duži za dve utakmice (poslednjih sedam).

Ipak, i jednima i drugima biće uzaludni rezultati koje beleže u poslednje vreme ukoliko večeras prekinu pomenute serije, s tim da bi, podsećamo, Gojasu i remi "odradio posao".

Trener domaće ekipe Danijel Paulista će prema najavama brazilskih medija ponoviti tim koji je izveo na prethodne dve utakmice - protiv Pelotasa (1:0) i Avaija (4:0) – osim u slučaju da Bruno Savio ne bude spreman. Najbolji strelac Guaranija ove sezone (11 golova) osetio je bol u butnom mišiću leve noge zbog čega je podvrgnut neophodnim testovima, ali i nakon toga klub nije objavio da li će Savio moći da se suprotstavi Gojasu.

Za razliku od kolege na suprotnoj strani, trener gostiju Glauber Ramos definitivno neće moći da računa na svog prvog strelca u Seriji B Alefa Mangu (devet golova, četiri asistencije), jer je u prethodnom kolu zaradio treći žuti karton. Dobra vest po Gojas je da se Apodi, Felipe Bastos i Ugo vraćaju u tim, a dvojica prvopomenutih trebalo bi da se nađu u startnoj postavi.

BRAZIL 2 – 37. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Sampajo Korea - Kruzeiro 1:1 (1:1)

/Maurisio 9 - Leo 41/

Bruske - Operario 2:0 (1:0)

/Airton 10, Maurisio 70/

Vasko da Gama - Remo 2:2 (1:2)

/Matos 42, Galarza 82 - Neto 31, Sikeira 39/

Subota

Vila Nova - Londrina 2:1 (2:0)

/Aleson 39, Artur 45+1 - Marselinjo 72/

Konfijansa - Ponte Preta 0:1 (0:0)

/Moises 74/

Nedelja

Nautika - Avai 1:2 (0:1)

/Marsijel 90 - Timoteo 11, Renato 85/

Koritiba - CSA 0:1 (0:0)

/Pinto 67/

Pelotas - Botafogo 0:1 (0:1)

/Gonsalveš 21/

Ponedeljak

CRB - Vitorija (u toku)

23.55: (2,55) Guarani (2,95) Gojas (2,85)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Brazil Serija BGojasGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara