Ilustracija (©FC Shkupi)
Ilustracija (©FC Shkupi)

Meč visokog rizika u Skoplju: Ko vlada u prestonici?

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 09:51

Na programu je najveći gradski derbi u Makedoniji, ekipe su u različitim situacijama...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Drugi veliki gradski derbi između Škupija i Vardara igra se ove nedelje (13.00). Druga bitka za glavni grad Makedonije vodiće se na stadionu „Čair”, u utakmici visokog rizika, verovatno bez prisustva dve navijačke grupe zbog mogućnosti incidenata.

Izabrane vesti

Situacija između Škupija i Vardara ove sezone je različita. Vardar se bori za opstanak, dok Škupi igra za titulu. Crveno-crni predvođeni trenerom Aleksandrom Vasoskim su ove godine napravili iskorak u borbi za prvoligaški status jer su pobedili u dva meča zaredom savladavši gradske rivale Makedoniju Đorče Petrov (1:0) i Rabotnički (1:0). U kratkom vremenskom intervalu sledi duel sa najvećim gradskim protivnikom.

13.00: (1,15) Škupi (7,00) Vardar (15,0)

Čairski Škupi je već mobilisan i čekao je ovaj duel cele nedelje. Tim koji je pod vođstvom Bosanca Mladena Žižovića je na pravi put, bar po rezultata, a želja je da se titula vrati u vitrine, nakon one u sezoni 2021/2022, koja je bila prva za klub pod ovim imenom, a peta ako se računa istorijat prethodnice Sloge Jugomagnat.

Veliki problem za Vardar u gradskom derbiju biće izostanak kapitena Darka Micevskog, koji je dao gol Rabotničkom, ali se povredio na tom meču. Trener Vasoski je igrao taktički u poslednjem meču na gostujućem terenu protiv Struge (0:4) i sačuvao je snage, i kombinovao postavu. Škupi, za razliku od Vardara, ima dug i kvalitetan spisak, nema problema sa povređenim igračima, a takođe je u dobrom trenutku jer nije izgubio 15 utakmica zaredom u svim takmičenjima. Jedini neuspeh ove sezone Čairčani su doživeli u avgustu kada su izgubili od Rabotničkog i od tada imaju deset pobeda i pet remija.

Ovo će takođe biti meč najbolje odbrane protiv najneefikasnijeg napada u ligi. Škupi je na 12 mečeva primio samo osam golova, a Vardar je postigao samo osam pogodaka.

Vardar i Škupi su već jednom igrali ove sezone. U prvoj utakmici favorit je pobedio, ali na težak način, golom Niltinja u završnici meča. Poslednjih pet mečeva između gradskih rivala su bili bez mnogo golova, jer granica od dva pogotka nikada nije prekoračena. Čair je uvek težak i vruć teren, pa je izvesno da najtrofejniji makedonski tim neugodno gostovanje.

Pored gradskog derbija, na kraju kola u Makedoniji čeka još jedan veliki meč, između šampiona Struge i velikog rivala Škendije.


------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


MAKEDONIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Rabotnički - Sileks 1:0 (0:0)

Bregalnica - Makedonija ĐP 2:3 (0:3)

Tikveš - Gostivar 2:2 (1:2)

Voska - AP Brera 1:1 (0:0)

Nedelja

13.00: (1,15) Škupi (7,00) Vardar (15,0)

13.30: (1,90) Struga (3,30) Škendija (4,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1ŠkupiVardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara