Fudbaleri Njukasla i Edi Hau (©Reuters)
Fudbaleri Njukasla i Edi Hau (©Reuters)

Mečevi Njukasla i Kristal Palasa nisu za ljubitelje golova, Poupova bravura potez utakmice

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 20:25

Susret gledao selektor Geret Sautgejt, ali osim intervencije golmana Svraka nije mogao da vidi previše toga...

Kako je počela, tako se i završila ova subota u Premijer ligi - nulom. Njukasl je imao odličnu priliku da novom pobedom stavi dodatni pritisak na leđa Mančester Sitija i Arsenala, ali je odigrao bledu partiju na Selhurst Parku za konačnih 0:0 protiv domaćeg Kristal Palasa.

Da nije bilo mačke Nika Poupa, možda bi Palas zabeležio najveću pobedu dosadašnje sezone. Ovako, golman Engleske je refleksom mačke spasao Njukasl da se nađe u minusu koji bi danas teško (pre)stigao s obzirom na to kako su na terenu delovali igrači Edija Haua. Njukasl je zadržao epitet najbolje odbrane u ligi i izjednačio Liverpulov rekord iz 2002. godine sa 16 vezanih ligaških utakmica bez primljenog gola, sve to zahvaljujući bravuri kandidata za gol Gordog Albiona. Njegova bravura iz 73. minuta kada je Žan Filip Mateta naleteo na slobodnu loptu u šesnaestercu i raspalio iz sve snage bila je najbolji potez utakmice i Geret Sautgejt, koji je iz lože Selhurst Parka gledao meč, mogao je ovaj detalj da upiše u svoj tefter. Ne mnogo više od toga, pošto je Njukasl izgledao dosta bledo večeras...

Izabrane vesti

Ako smo nešto naučili iz ovosezonskih duela Njukasla i Kristal Palasa, to je da isti nisu previše atraktivni za ljubitelje golova. Tri meča, uključujući i onaj u Liga kupu – nijedan gol! Oba ligaška meča završena su bez golova, kao i taj u kupu koji je rešen nakon penal ruleta.

Večeras je Njukasl bio možda i najdalje od pobede. Iako je veći deo utakmice imao loptu uglavnom u svom posedu, manjkalo je kvalitetnih šansi pred golom Visentea Guaite. Dvaput je u prvom poluvremenu Žoelinton bio u situaciji da poentira, ali je oba Palasov čuvar mreže bio bez greške. Do kraja meča gosti su pripretili samo još jednom i to u uvodu drugog poluvremena kada je Kalum Vilson pobegao svom čuvaru nakon kornera i pucao glavom, ali pravo u Guaitu.

Palas je za ceo meč praktično imao samo taj pokušaj Matete i to se verovatno ne bi dogodilo da se Odson Eduar nije izborio za prostor i loptu u šesnaestercu, čime je namamio čuvare na sebe. Bio bi to prelep gol, ali Poup je bio korak ispred protivničkog igrača i osetio je kako bi lopta mogla da leti čime je sprečio siguran gol, a verovatno i poraz.

Njukasl je definitivno u blagom padu forme. Tri remija u poslednja četiri kola to potvrđuju, mada ona nula na Emirejtsu ne može da se podvede kao kiks. Ni u pobedi nad Fulamom prošle nedelje Svrake nisu oduševile, iako su imale ofanzivan pristup, ali je Aleksander Isak bukvalno pred nadoknadu vremena sprečio još jedan nerešeni ishod. Za Palas je bod veliki i drži ga podalje od grupe klubova kojima predstoji ozbiljna borba za opstanak.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Liverpul - Čelsi 0:0

Bornmut - Notingem Forest 1:1 (1:0)

/Entoni 28 - Saridž 84/

Lester - Brajton 2:2 (1:1)

/Olbrajton 38, Barns 63 – Mitoma 27, Ferguson 88/

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Votkins 77/

Vest Hem - Everton 2:0 (2:0)

/Bouen 34, 42/

Kristal Palas - Njukasl 0:0

Nedelja

15.00: (2,50) Lids (3,40) Brentford (3,00)

15.00: (1,20) Mančester Siti (6,75) Vulverhempton (14,0)

17.30: (1,95) Arsenal (3,60) Mančester Junajted (4,20)

Ponedeljak

21.00: (3,35) Fulam (3,50) Totenhem (2,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

NjukaslKristal PalasNik PoupAleksander Isak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara