Megaugovor za Pikforda - u Evertonu do 2024. godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.09.18. | 18:29

Dakle, još šest godina

Džordan Pikford je svaki put kada je imao šansu insistirao da mu je to što je postao golman Evertona dosta pomoglo u tome da postane prvi čuvar mreže reprezentacije Engleske. Sa reči je prešao na dela i sa Karamelama potpisao novi šestogodišnji ugovor.

Dakle, do 2024. godine.

Izabrane vesti

Ovaj 24-godišnji golman se tako obavezao na vernost Evertonu na duže staze izrazivši tako želju da zaradi status "legende" na Gudison Parku tako što će doneti uspeh klubu i navijačima.

Pikford je stigao u Sanderlend 2017. godine. Pikford je zasijao u prvoj sezoni u Evertonu i odabran je za igrača sezone u ovom klubu.
"Kada sam napravio transfer prošle godine delovalo mi je da je Everton pravi klub u koji treba da dođem. Pravi korak u karijeri. To što branim za reprezentaciju ima veze sa tim što sam prešao u Everton. To je veliki klub sa velikom istorijom. Kada vidim koliko su navijači strastveni i posvećeni, to me inspiriše da iz nedelje u nedelju imam motivaciju bez postavljanja pitanja. Hoću da igram što je više utakmica moguće za klub. To je moj sadašnji cilj", rekao je Pikford.

Pikford je ovoga leta postao najmlađi golman reprezentacije Engleske koji je branio na Svetskom prvenstvu, a reprezentacija je na čelu sa Geretom Sautgejtom stigla do polufinala.

Naravnom Pikford se ovde ne zaustavlja.
"Nadam se da ću nastaviti da napredujem. Da ću postati bolji golman. Ovo je sjajan klub i nadam se da ću uspesima zaslužiti pravo da budem jednog legenda Evertona", rekao je Pikford.

Samo, veliko je pitanje do kada će Everton uspeti da zadrži Pikforda. Samo je pitanje kada će neki veći engleski klub zakucati na vrata Gudisona sa koferima punim novca.

Foto: Everton

 

 


tagovi

Džordan Pikford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara