©Reuters
©Reuters

Megvajeru oduzeta kapitenska traka: Veoma sam razočaran, nastaviću da pružam sve od sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 18:37

Defanzivac se oglasio posle odluke Ten Haga da promeni izbor lidera ekipe

Posle tri i po godine, Mančester Junajted će naredne zvanične izazove dočekati sa novim kapitenom. Odlukom Erika ten Haga, odgovornost i čast Hari Megvajer će predati nekome od saigrača, a ovim povodom defanzivac se oglasio na društvenim mrežama.

Izabrane vesti

"Šef stručnog štaba me je u razgovoru danas obavestio da menja kapitena. Izneo mi je razloge, a iako sam lično veoma razočaran, nastaviću da dajem sve od sebe svaki put kada obučem dres. Želim da se zahvalim navijačima Mančester Junajteda za briljantnu podršku u periodu dok sam nosio traku. Od dana kada sam preuzeo tu ulogu, pre tri i po godine, bila je ogromna privilegija predvoditi Junajted. Bio je to jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri do sada, jedna od najvećih počasti u klupskom fudbalu. Učinio sam sve što sam mogao da pomognem Junajtedu da bude uspešan - na terenu i van njega. Uvek ću biti zahvalan Ole Gunaru Solskjeru što mi je prvi pružio tu odgovornost. Želim uspeh svakome ko je sada preuzme, imaće moju apsolutnu podršku", naveo je Magvajer.

Štoper Crvenih đavola stigao je na Old Traford leta 2019. godine iz Lestera uz obeštećenje od 87.000.000 evra, a posle prve polusezone Ole Gunar Solskjer ga je promovisao u kapitena. U periodu kada je Megvajer bio van terena traka se nalazila oko ruke Bruna Fernandeša, a zvaničan izbor naslednika biće poznat u narednom periodu, najkesnije za mesec dana kada će Junajted u prvom kolu Premijer lige dočekati Vulvse.

Reprezentativac Engleske sa aktuelnim klubom ima ugovor do leta 2025. godine a u aktuelnom prelaznom roku dovođen je u vezu sa Totenhemom i Vest Hemom. O dolaska u Mančester štoper je upisao minute na 175 zvaničnih utakmica i postigao sedam golova uz pet asistencija.


tagovi

Hari MegvajerMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara