Igrači Standarda (©Reuters)
Igrači Standarda (©Reuters)

Mehelen bez najboljeg strelca cilja Ligu konferencije

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 13:20

Pobedom na gostovanju Ostendeu bi crveno-žuti stigli na korak od plasmana u novoformirano takmičenje i prebacili lopticu u Gentovo dvorište

U Belgiji se paralelno sa plej-ofom iz kojeg će se izroditi šampion, ali i četiri predstavnika u evropskim takmičenjima odigrava poseban plej-of za Ligu konferencije. Najmanje šanse davane su Mehelenu, a dva kola pre kraja plej-ofa crveno-žuti su u najboljoj poziciji da se nađu pod svetlima evropske pozornice.

Poklope li se Mehelenu rezultati, koliko danas bi Evropu mogao da ima u džepu. Ali, moraju crveno-žuti poći od sebe, a zdravstvena situacija u mehelenu pred gostovanje Ostendeu nije idealna. Prvi strelac tima i plej-ofa za Ligu konferencije, Nikola Storm, propustiće duel sa Ostendeom (18.30). Moraće Mehelen da prebrodi tu psihološku prepreku, a lepe vestima i poklonu nadaju se crveno-žuti od Standard Liježa, koji ukršta koplja sa Gentom (21.00).

Izabrane vesti

18.30: (2.55) Ostende (3.35) Mehelen (2.55)

Diše Gent za vratom Mehelenu, zaostaje dva boda i nema prava na kiks, jer je Mehelen nepogrešiv u plej-ofu. Vezao je tri pobede posle uvodnog remija sa Gentom i došao na korak od prve pozicije u grupi. Kovač je svoje sreće, a trener Mehelena ističe da njegovi izabranici ne osećaju pritisak.

"Napetost? U svom timu jedva je primećujem. Samo zato što moji momci igraju toliko dobro da je sada veći pritisak na ostale. Pre nekoliko nedelja bili smo jedina ekipa u baražu bez pritiska. Mogli ste da vidite to u našoj igri. Sada moramo biti sigurni da ćemo i dalje igrati fudbal na isti način", poručuje Vranken.

Nikola Storm mogao bi biti spreman za poslednji meč plej-ofa za Ligu konferencije.

"Na prvi pogled izgleda dobro. Zglob mu nije otečen, a bol se takođe smanjuje, ali želimo da se uverimo da u zglobu nema povrede koja nije bila vidljiva na prvom ultrazvuku. Bol oseća  neposredno iznad skočnog zgloba. To je čudna povreda”, rekao je terner Mehelena.

BELGIJA, PLEJ-OF - 5. KOLO

Sreda

18.30: (2.55) Ostende (3.35) Mehelen (2.55)

21.00: (1.47) Gent (4.30) Standard (6.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

OstendeMehelenGentStandard LiježBelgijaBelgija 1Župiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara