Rohelio Funes Mori (©Reuters)
Rohelio Funes Mori (©Reuters)

Meksička Apertura: Monterej hvata ritam za napad na titulu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 23:20

Tim Havijera Agirea prvi favorit za krunu. Noćas gostuje Huarezu, ekipi iz donjeg dela tabele. Gosti vezali tri pobede

Bliži se kraj ligaškog dela meksičke Aperture. Ostalo je još šest kola, ali prava borba se očekuje tek u plej-ofu kada je najbitnije tempirati formu. Zasad, sve ide po planu. Klub Amerika je najbolja, Monterej drži priključak, a u igri su i Tigres, šampion Klausure Kruz Azul, Toluka i Atlas... Prva četiri kluba izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će timovi od petog do 12. mesta morati u baraž za plasman među osam najboljih timova u Meksiku.

04.00: (4,00) Huarez (3,30) Monterej (1,90)

Izabrane vesti

Najveći favorit za titulu, Monterej, gostuje u Huarezu (04.00). Domaćin se probudio proteklog meseca. Imao je tri pobede u nizu, ali je prošle nedelje poražen u Mazatlanu (1:3). Gosti, koje trenira Havijer Agire, nekadašnji selektor Sombrerosa, hvataju ritam za kraj godine i bitke u plej-ofu. Monterej je vezao tri pobede, sa samo jednim primljenim pogotkom i ima samo dva boda manje od lidera iz Meksiko Sitija.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Ova dva tima boriće se za pol-poziciju u ligaškom delu sezone. Monterej je imao dosta problema na startu šampionata. Dosta igrača je bio deo reprezentacije Meksika na Olimpijskim igrama u Tokiju i Gold kupu u SAD-u. Letos je klub uložio 15.000.000 evra samo za obeštećenja. Najskuplje pojačanje je stiglo iz Boke juniors, u pitanju je golman Esteban Andrada. Plaćen je timu s Bombonjere 5.000.000 evra. Stigli su i Sebastijan Vegas, Duvan Vergara, Ektor Moreno, Erik Agire, Džoel Kembel... Uz starosedeoce Rohelija Funesa Morija, Holanđanina Vensana Jansena, Argentinca Maksimilijana Mezu, to je ekipa koja juriša na krunu.

Tek se očekuje eksplozija Montereja. Samo 17 golova na 11 utakmica nije napadački učinak koji će da zadovolji milionsku armiju navijača. Jedini poraz je ostvaren u gostima protiv Atlasa (1:2). U gostima, četa Havijera Agirea ima samo jedan trijumf na pet mečeva i to prošle nedelje kada je srušena Santos Laguna (1:2). Tri gola delo su meksičkog reprezentativca Rohelio Funesa Morija i Kolumbijca Duvan Vergare, letošnjeg pojačanja iz Amerike iz Kalija. Arturo Gonzalez je postigao dva pogotka, a ima i tri asistencije, najviše u timu.

02.00: (3,15) Puebla (3,05) Pačuka (2,30)

Početkom marta, Monterej je gostovao Huarezu u prvenstvu Klausure i dobio ga čak sa 6:1. Nekadašnji šampion Meksika dobio je tri vezane utakmice protiv Huareza.


tagovi

MeksikoMeksiko 1MonterejPueblaPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara