Rohelio Funes Mori (©AFP)
Rohelio Funes Mori (©AFP)

Meksička Klausura: Popravni za Monterej i Funesa Morija

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 23:17

Drugi strelac šampionata Sombrerosa bio je tragičar u ponedeljak kada je tim Havijera Agirea poražen prvi put na svom terenu. Rival u odloženom meču 12. kola je Gvaladahara, najneprijatnije iznenađenje sezone

Početkom maja počinje plej-of u meksičkoj Klausuri. Dva kola pre kraja ligaškog dela prvenstva dominiraju dva giganta iz Meksiko Sitija, Kruz Azul i Klub Amerika, koji su već izborili plasman u borbi za titulu, i to najverovatnije s prve dve pozicije. Od Montereja se očekivalo više, ali četa Havijara Agirea je solidna ove sezone, ima vremena za popravni. Trenutno je četvrta, a do kraja prvog dela šampionata može da napadne mesto broj tri na kome je trenutno Puebla.

U odloženom meču 12. kola, Monterej noćas (04.00) dočekuje najneprijatnije iznenađenje sezone, Gvadalaharu. Čuveni Čivasi grčevito se bore za mesto među prvih 12 koji nastavljaju bitku za plej-of. Trenutno su tek na 14. mestu, ali Unam Pumas na 12. poziciji beži samo bod izabranicima trenera Manuela Viktora Vučetića.

Izabrane vesti

Monterej je ekipa koja je primila najmanji broj golova u ovom šampionatu, samo devet na 14 utakmica. Iako u svojim redovima imaju poznate napadače veoma su neefikasni. Tim nekadašnjeg selektora Meksika, prošle sezone trenera španskog Leganesa, samo je 19 puta zatresao mreže rivala, a skoro polovinu golova postigao je Rohelio Funes Mori. On je na listi strelaca na drugom mestu s pogotkom manje od Aleksisa Kanela iz Puebla.

04.00: (1,57) Monterej (3,70) Gvadalahara (5,80)

U redovima Montereja zatajio je holandski napadač Vinsen Jansen, nekadašnji igrač Totenhema koji nekoliko sezone nosi dres ovog meksičkog kluba. On je postigao samo dva gola ove sezone. Za Gvadalaharu tradicionalno igraju samo domaći fudbaleri, a ove sezone istakao se Hose Masijas sa šest golova, dok je Aleksis Mega najbolji paker sa četiri aistencije.

Monterej je do proteklog vikenda bio neporažen na svom terenu (imao je četiri trijumfa i dva remija), ali je u ponedeljak izgubio od Pačuke (0:1). Na tom meču vezista Hesus Galjardo je dobio crveni kartona i njega neće biti u ekipi noćas u Montereju. Tragičar je bio najbolji igrač Funes Mori koji je kod rezultata 0:0 promašio jedanesterac, a onda je stigla kazna i gubitak bodova.ć na svom terenu.

Gvadalahara je samo jednom pobedila na gostovanjima ove sezone, a ima čak četiri remija na sedam mečeva, najviše u ligi. Prošle sezone u Aperturi Gvadalaha je dobila Monterej na svom terenu sa 3:1. Poslednje dve utakmice u Montereju domaćin nije pobedio narednog rivala.

Sistem takmičenja u ovogodišnjoj meksičkoj Klausuri je isti kao u Aperturi. Igraće se jednokružni sistem, 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju bitku u plej-ofu za šampiona. Prvenstvo je planirano da se završi 30. maja. Prošle godine u Aperuturi do osme titule je stigao Leon.

MEKSIKO, KLAUSURA – ODLOŽENI MEČ 12. KOLA

Četvrtak

04.00: (1,57) Monterej (3,70) Gvadalahara (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MonterejČivas GvadalaharaMeksiko 1MeksikoHavijer Agire

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara