Foto: AFP
Foto: AFP

Meksikanci pokorili Severnu Ameriku

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.06.23. | 05:32

Klub Leon iz Meksiksa u dvomeču bio bolji od Los Anđelesa i tako došao do prve titule šampiona Severne Amerike u istoriji kluba

Severna Amerika ima novog šampion. Klub Leon je došao do ttitule u ne toliko zanimljivom revanšu sussretu u Los Anđelesu protiv istoimenog kluba. Meksikanci slavili sa minimalnih 1:0, a ukupnim rezultatom 3:1.

U Los Anđelesu je klub iz Meksika imao i podršku publike pa kada se sve sabere i oduzme i nije neko izneađenje što su došli do trofeja.

Izabrane vesti

Klub Leonu je ovo drugo finale, prvo je izgubio 1993. godine od Saprise iz Kostarike. Sada su tri decenije kasnije otišli korak dalje. Klub Leon svojoj zemlji doneo 14. titulu prvaka Severne Amerike.

Najuspešnija je Klub Amerika sa sedam trofeja, jednim više od Kruz Azula, a po dva od Pačuke i Montereja. Elitno takmičenje su osvajali još Toluka, Gvadalahara Čivas, Atlante, Tigres, Nekaksa, Atletiko Espanjol, UdeG i Puebla.

Amerikanci su imali daleko manje uspeha u ovom takmičenju. Los Anđeles Galaksi, Di Si Junajted i Sijetl Saundersi su osvojili po jedan trofej i to je sve. Los Anđeles FK je propustio svoju prvu šansu 2020. godine, a sada i drugu.


tagovi

LeonKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara