Erik Gutijerez u dresu Meksika (©Reuters)
Erik Gutijerez u dresu Meksika (©Reuters)

Meksiko sa pet "Evropljana" u Surinamu traži skok do polufinala

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 23:07

Susret KONKAKAF Lige nacija na programu je u noći između četvrtka i petka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Nastavlja se ove nedelje Liga nacija u Severnoj Americi. U fokusu je A divizija, u kojoj Meksiko pokušava da skine sa trona osvajača premijernog izdanja, Sjedinjene Američke Države. Da bi uopšte Asteci stigli do šanse da odmere snagu sa Jenkijima, moraju da osvoje prvo mesto u A grupi, a jednu od ključnih utakmica odigraće u noći između četvrtka i petka od 01.00 časova protiv Surinama.

Meksikancima je najveći rival u grupi Jamajka, sa kojom se sastaju u poslednjem kolu 27. marta na svom terenu. Susret sa Surinamom, najslabijom ekipom u grupi, mogao bi da olakša Astecima posao na tom meču.

Izabrane vesti

Naime, Jamajka je trenutno lider A grupe sa pet bodova, dok Meksiko ima četiri, uz meč manje. Ako ne bude iznenađenja, odnosno Surinam ne trijumfuje, izabranicima Dijega Koke će biti dovoljan i remi u poslednjem kolu za plasman u polufinale. Čak i da Surinam isčupa noćas bod, Meksiko će imati bolju gol-razliku od Jamajke, pa će mu biti važno samo da ne izgubi.

Neće Meksikanci baš igrati sa najjačim sastavom, Koka je malo izmešao karte i više se oslonio na igrače koji igraju domaće prvenstvo. Od "Evropljana" je za ovaj meč pozvao samo petoricu, Santijaga Himeneza, Erika Gutijereza, Heralda Arteagu, Johana Vaskeza i Hulijana Aranga. To znači da protiv Surinama nećemo gledati Raula Himeneza, Irvinga Lozana, Giljermea Očou, Edsona Alvareza, Sesara Montes, Horhea Sančeza… U Paramaribu neće igrati ni napadač Klub Amerike Henri Martin, ali očekuje se da on bude u kombinaciji za meč sa Jamajkom na stadionu Asteka.

01.00: (14,0) Surinam (8,00) Meksiko (1,12)

Osim u slučaju neke nerealne teorije, Surinam će se oprostiti od A divizije posle noćašnje utakmice. Iz prva tri meča je osvojio samo jedan poen, iz duela sa Jamajkom (1:1). Zato, u eliti bi ga ostavila samo ubedljiva pobeda nad Meksikom (sa četiri-pet golova razlike), a da potom Asteci izgube i od Jamajke.

Do sada su se Meksiko i Surinam sastali samo dva puta. U kvalifikacijama za Mundijal davne 1977. godine Asteci su slavili sa 8:1, a u junu prošle godine u prvom krugu Lige nacija sa 3:0.

---------------------------------

Prvi prolećni dani donose početak Mozzart Izazzova! Zadatak za četvrtak 23. mart je sledeći: pogodi najduži tiket sa parovima koji imaju kvotu preko 1,25. To znači da ti treba što više sigurica, jer danas prvo gledamo broj pogođenih parova, pa kvotu. Za najuspešnije spreman je nagradni fond od 500.000 dinara, a današnji pobednik uzeće 100.000 dinara.

--------------------------------

KONKAKAF LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 6. KOLO

GRUPA A

Petak

01.00: (14,0) Surinam (8,00) Meksiko (1,12)

GRUPA B

Subota

01.00: (6,25) Martinik (4,20) Kostarika (1,45)

GRUPA C

Nedelja

01.00: (7,25) Kurasao (4,10) Kanada (1,42)

GRUPA D

Subota

23.55: (35,0) Grenada (14,0) SAD (1,05)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija MeksikaSurinamKONKAKAF ligaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara