Ko cinkari medijima? (©Reuters)
Ko cinkari medijima? (©Reuters)

Menadžeri i PR timovi Junajtedovih igrača miniraju Rangnika, Nevil kaže: Znam ko su!

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.02.22. | 10:57

Ralf Hazenhutl nesvesno uputio možda i najveću kritiku. I Rangnik ima šta da zameri igračima

Peto mesto na tabeli i samo jedan prvenstveni poraz od početka decembra. Na prvi pogled, situacija u Mančester junajtedu i nije tako dramatična, ali Geri Nevil, legendarni fudbaler kluba sa Old Traforda, a sada čuveni TV konsultant, kao da želi da nas upozori da je napetost u svlačionici na ivici pucanja. Nevil tvrdi da je situacija toliko loša da pojedini igrači već mesecima medijima dostavljaju pikanterije iz svlačionice, te da to rade i sada, sve sa ciljem da miniraju novog šefa struke Ralfa Rangnika.

Uostalom, protekle nedelje već su u medijima objavljene priče o tome kako Junajtedovi igrači za sledećeg trenera ne žele Ajaksovog Erika Ten Haga, već Maurisija Poketina. Takođe, otkriveno je da Rangnikovog pomoćnika Krisa Armasa zovu Ted Laso, po izmišljenom liku nesrećnog trenera u istoimenoj TV seriji.

Izabrane vesti

Nevil ističe: odvratno ponašanje Junajtedovih zvezda.

Sećam se kad sam tek došao u Skaj i radili smo prenos utakmice Lige šampiona, putovao sam u Napulj, igrao je Čelsi. Andre Vilas Boas je bio trener i izostavio je iz tima Frenka Lamparda, Majkla Esjena, Ešlija Kola… Četvoricu ili petoricu važnih igrača. Sećam se da smo sedeli na ručku i da su članovi našeg tima dobijali poruke, vesti iz svlačionice, omalovažavali su trenera. Sedeo sam tako i razmišljao: Da li se ovo zaista dešava?”, zapitao se Nevil.

Dilema nije dugo potrajala. A sada je Nevil svedok vrlo sličnoj situaciji.

Menadžeri igrača i PR timovi su medije obaveštavali o svemu što se dešava u klubu. Kad sam prvi put to video, zaista me je uznemirilo. Sada se to dešava u Mančester junajtedu. Krenuli su. PR timovi, menadžeri, marketinški timovi, zaštita njihovih igrača. Ali ono što oni ne shvataju je da kada daju takve informacije medijima, mediji onda dođu do nas. Tako da mi znamo ko su oni. Ne sviđa nam se to, ali znamo ko su”.

S obzirom da Nevil nikoga nije imenovao pitanje je da li zaista zna, ali s obzirom na ime i ugled, nema sumnje da zna mnogo više od prosečnog navijača. A šta on o svemu tome misli?

To je nepoštovanje! Nije mi uopšte smešno da Rangnikovog broja dva opisuješ kao Teda Lasa. To je odvratno. I baš to mislim i o tim igračima. Nemaju poštovanje. Da sam ja Ralf Rangnik crpeo bih snagu iz toga, jer ne želim da budem na istoj strani sa igračima koji puštaju takve priče u javnost. Nećemo sada da guramo te ljude pod autobus, jer imamo to novinarsko poštovanje, ali u Junajtedu je sada kao u Čelsiju tih godina”.

20.45: (4,00) Specija (3,60) Fjorentina (2,00)

Želja svlačionice da Poketino preuzme kormilo je po Nevilovom mišljenju još jedan dokaz koliko su se igrači osilili.

Ne volim te napise: ‘Igrači žele ovog trenera’. Nek se manu toga. Neka rade svoj posao. Kako treba. Ako je Poketino izbor uprave kluba neka bude on. Ali ne bi trebalo da slušaju igrače. Oni imaju svoje PR mašine: menadžere, društvene mreže, već mesecima su aktivni. I sve vreme paze jedni na druge. Gluposti”.

Možda i ne bi bile da Junajtedovi igrači posao obavljaju kako treba. Međutim, u subotnjem remiju sa Sautemptonom samo 1:1. Nije samo do rezultata, već do iskrenih izjava trenera Svetaca Ralfa Hazenhutla posle meča.

Nije tajna da kada (Junajtedovi igrači) izgube loptu ne znaju baš svi da ubace menjač u rikverc. Tad imaš šansu da nešto stvoriš i to smo i uradili. Junajted je vršio dobar presing na početku, ali oni nisu navikli da to rade duže od 30 ili 40 minuta. Mi smo nastupili posle toga”.

Rangnik u klinču s svlačionicom (©Reuters)Rangnik u klinču s svlačionicom (©Reuters)

Geri Nevil nema šta da doda. Osim da bi Junajtedovi igrači morali da se zabrinu posle ovakve izjave.

To je najveća kritika koju kao sportista možeš da dobiješ – da neko kaže da se ne trudiš dovoljno. Da sam ja igrač Mančester junajteda duboko bi me zabolelo da čujem tako nešto od protivničkog trenera”, rekao je Nevil dodajući da Hazenhutl nije bilo ko i da je imao pravo da kaže to što je rekao.

Zbog svega toga Nevil ističe da je izlišno više pričati o tome da su treneri problem Junajteda.

Više nije do trenera. Ole Gunar Solskjer je trpeo mnogo kritika na početku sezone, izgubio je posao i sada se priča da Ralf Rangnik nije dovoljno dobar jer je on sportski direktor, a ne trener… Imamo već problem sa samopouzdanjem. Ali imamo i problem sa mentalitetom izgovora. Igrači štite sebe, ne gledaju širu sliku, a na njoj je stvaranje briljantnog tima i povratak na vrh tabele”.

Da sve bude gore za Junajtedove fudbalere, deluje da i Rangnik polako gubi strpljenje, a on će ostati u klubu kao savetnik i kada mu ne leto istekne ugovor. Rangnik je naime odustao od sistema 4-2-2-2, a već su krenule spekulacije da je to učinio zato što igrači fizički nisu spremni za takvu formaciju, jer on zahteva dosta trčanja.

Da budem iskren, ne znam da li su dovoljno spremni da igraju na takav način, jer sam došao usred sezone i nismo imali pripreme… Ali (protiv Sautemptona) imali smo šanse. Može biti da je i do fizike, ali ne mora da znači. Rekao sam već, igrači koje imamo su tehnički nadareni igrači, vole da igraju takav fudbal. Ali u Premijer ligi, ko god da je protivnik, ne možeš do pobede samo na tehniku. Moraš malo i na fiziku”, rekao je Rangnik.

Dakle, fizika, samopouzdanje, mentalitet izgovora, krtice u svlačionici… Nije to malo problema za jedan tako veliki klub.


tagovi

Geri NevilRalf RangnikRalf Hasenhutl

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara