Mendeš upozorio Barsu: Fati mora više da igra, inače...

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 17:37

Portugalski superagent smatra da jedan od njegovih najvrednijih klijenata već duže vreme stagnira

Dosta loših stvari dogodilo se Barseloni od početka oktobra. Krenulo je s onim porazom u Milanu, nastavilo s Pirovim remijem protiv istog rivala koji je najavio eliminaciju iz Lige šampiona, a onda dva nokauta - u El Klasiku i protiv sinoć protiv Bajerna.

I dok u upravi sabiraju gubitke zbog neigranja nokaut faze elitnog takmičenja - i dok vrlo moguće speremaju neki novi paket rasprodaje klupske imovine - javio im se čuveni superagent Žorž Mendeš i ne baš prijatnim tonom poručio kako bi trebalo da se povede malo više računa o razvoju i statusu njegovog štićenika Ansua Fatija (19).

Izabrane vesti

Pojedini španski mediji objavili su ovu vest, a maltene svi ostali preneli: nije drama, nije ultimatum, ali neku vrstu upozorenja treba ozbiljno shvatiti.

Mendeš nije zadovoljni minutažom koju Ćavi daje mladoj zvezdi ove sezone i ukoliko se nešto u skorijoj budućnosti ne bude promenilo, Portugalac će, navodno, početi da radi na njegovom transferu.

Fati se 16 puta našao na terenu od letos - što će reći na svakoj utakmici La Lige i Lige šampiona - međutim samo u tri navrata bio je starter. Za to vreme uspeo je da postigne i namesti po tri gola. Ukupno na terenu: nešto više od 500 minuta.

Reći će neko sasvim zadovoljavajuća minutaža (pa i učinak), ali ako se u obzir uzme, recimo, da je Fatijev vršnjak iz Bajerna Džamal Musijala na terenu proveo više od 1.000 minuta (u objektivno jačem timu), te da je postigao devet i namestio osam pogodaka, onda se da zaključiti Fati zaista stagnira. Pa još ako dodamo da je u sezoni 2019/20 Musijala tek debitovao u Bundesligi i upisao prva dva minuta, a Fati u istoj upisao čak 33 utakmice - stvar je jasna.

Reprezentativac Španije i novi Barsin projekat produžio je ugovor pre ravno godinu dana, do 2027. godine. Tom prilikom svečano mu je uručena Mesijeva 'desetka' i ubačena izlazna klauzula teška MILIJARDU EVRA.

Barselona u ovim brojkama ima određenu sigurnost, to je tačno, ali dobro je poznato kako stvari mogu da pođu po zlu kad igrač ili njegov menadžer požele da promene sredinu.

Deluje, dakle, da je pred Ćavijem novi problem, novi pritisak. Jer za krilne pozicije pozicije konkurišu skupocena pojačanja Feran Tores i Brazilac Rafinja. A tu je i trenutno ponajbolji igrač ekipe, Usman Dembele.


tagovi

Ansu Fati

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara