Gavi i Fati slave gol (©Reuters)
Gavi i Fati slave gol (©Reuters)

Mendešov veliki plan: Barsi milioni i Neveš, a Vulvsima – Ansu Fati

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 18:02

Trampa, uz obeštećenje, omogućila bi katalonskom klubu da prodiše i “prevari” finansijski fer-plej…

mozzBarselona mora da izmisli novac ili nekako zaobiđe finansijski fer-plej – što je izuzetno teško u sitauciji kada Havijer Tebas prati svaki potez neprijatelja Laporte – kako bi otvorila prostor za Lionela Mesija, na čijem povratku uveliko radi, ali i za druga pojačanja. Pozvala je prijatelje u pomoć, obratila se i Žoržu Mendešu, a superagent je počeo da kuje planove.

Neretko portugalski menadžer ume da uzme stvar u svoje ruke i rešava krizne situacije. Nateže se sa katalonskim klubom oko plate koju će Alehandro Balde imati kada ili ako potpiše novi ugovor – postojeći mu ističe 2027. godine – i traži da ima primanja u rangu Pedrija i Gavija, ali gleda i da pomogne. Naravno, sve kako bi njemu išlo naruku, jer u interesu mu je da neguje dobre odnose sa Kataloncima. Obećao im je da će pomoći oko Ansua Fatija i smislio šta im je činiti.

Izabrane vesti

Katalonski Sport je pre nekoliko dana lansirao informaciju da će Žorž Menedeš na Kamp Nou doneti ponudu tešku 70.000.000 evra za momka što je stasao u La Masiji. Precizirao je i da će ona biti iz Engleske i – nije pogrešio. Doduše, nije ni apsolutno sve pogodio, ako je verovati Relevu.

Tačno je da je pronašao kupca na Ostrvu, međutim, ponuda će biti nešto drukčija. Superagent priprema teren za veliku trampu. A, sadržaće i obeštećenje. Zamisao je sledeća: Ansu Fati bi krenuo ka Engleskoj, završio bi u Vulverhemptonu, a sa Molinoa bi u suprotnom smeru pošao Ruben Neveš.

Portugalac zastupa obojicu, a Ruben Neveš je duže vreme na Barseloninom radaru. Istina, nije prva opcija, radije bi Ćavi video Sofijana Amrabata na Kamp Nouu – tu je problem finansijska naknada, ne zna se koliko je zacepila Fjorentina, ali se glavešinama Blaugrane nije svidelo ono što su čuli i sve je na čekanju – ili Martina Zubimendija. Ali, trampa sa obeštećenjen od 30.000.000 ili čak celih 40.000.000 evra bi umnogome olakšala poslovanje Barseloni.

Na taj način bi se rasteretio budžet katalonskog kluba, bio bi otvoren prostor za plate. Praktično bi bile ubijene dve muve jednim udarcem. Čelni ljudi Barselone će razmotriti tu opciju, ali bi problem mogao da im napravi Ansu Fati. Španskom reprezentativcu se ne napušta klub, iako nema minutažu kakvoj se nadao. Problem mu je napravio i otac, jer je zapretio putem medija da će odvesti sina sa Kamp Nou.

Miriše sve na jednu od većih letnjih sapunica...



tagovi

Ansu FatiRuben NevesŽorž MendešBarselonaVulverhemptonLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara