Mendešova mućkalica za konačan dogovor: Valensija pristala da pusti Rodriga, Barsa joj kupuje Bruna Fernandeša?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 12:47

To može samo portugalski Superagent...

Najveći posao zimskog prelaznog roka ulazi u samu završnicu, ali uz jedan veliki obrt, ili bolje reći dodatak celoj priči! Iz kuhinje Žorža Mendeša izlazi ozbiljna "mućkalica" u kojoj se nalaze napadač Valensije Rodrigo i vezista lisabonskog Sportinga Bruno Fernandeš?! Zvuči  pomalo suludo, ali Barsa neće moći da dovede pikiranu zamenu za Luisa Suareza dok je prethodno ne otkupi Portugalca. 

Nije vam jasno? 

Izabrane vesti

Razjasniće Mendeš. Zapravo, razjasnili su lokalni mediji iz Valensije, a potom brzo preneli i svi ostali u Španiji. Dakle, situacija je sledeća: Barselona ne može da se dogovori oko cene za Rodriga, gazda Slepih miševa Piter Lim zacepio je cenu na 60.000.000 evra i ne popušta, pa je Mendeš ušao u priču s predlogom da Katalonci kupe njegovog štićenika Bruna Fernandeša iz Sportinga, da ga pošalju na pozajmicu do kraja sezone u Valensiju, a da Lim zauzvrat popusti i za manje para pusti Rodriga na Nou Kamp. 

Superdeporte javlja da je Albert Selades oduševljen takvom idejom i da je dao načelan pristanak, dok Barsa nema mnogo prostora da vrda i dalje pregovara, pošto su preostala još samo tri dana. Iliti tek nešto više od 72 sata do zatvaranja pijace.

Ovakvu kombinaciju još niko nije pominjao. A i kako bi kad je Junajted nedeljama pokušavao da kupi Fernandeša. Dogovorio se sa igračem za platu od 120.000 funti nedeljno, a onda ušao u pregovore sa Sportingom. U jednom trenutku dva kluba su bila nadomak dogovora vrednog 60.000.000 evra (uključujući i bonuse), ali je potom u priču ušao portugalski Superagnet Žorž Mendeš. Čovek koji u šaci drži skoro sve portugalske klubove rešio je da se i on naplati u Fernandešovom transferu. Sporting je pristao jer duguje neke usluge Mendešu od letos, ali ovaj je odmah podigao cenu na 80.000.000 evra. Junajted to nije želeo da palti, a nije želeo ni da više posluje sa Portugalcem, jer su odnosi pukli prošlog leta. 

Eto koliko je bilo potrebno Mendešu da se snađe i poveže Barsu, Valensiju i sopstvene interese... 

Da se nešto ubrzano dešava na ovom planu govore i informacije do kojih je došao Mundo deportivo, list vrlo dobro upućen u dešavanja u Barseloni. Mundo tvrdi da Rodrigo jutros nije trenirao s Valensijom i da je zajedno s predsednikom kluba doputovao u Kataloniju. Mendeš je već dva dana u Španiji tako da...

Svi uslovi za dva velika posla su stvoreni.

Čekamo detalje. Za sada niko ne pominje visinu obeštećenja, odnosno koliko bi Barsa platila Sportingu za Bruna. Kada je Mančester bio u pitanju sve se vrtelo oko nekih 60.000.000 evra, koliko i Valensija traži za Rodriga.

Foto: Reuters  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara