Slavlje fudbalera Hanovera (©Reuters)
Slavlje fudbalera Hanovera (©Reuters)

Menhengladbah postao džak koji svi udaraju: Razigrani Bajer poslao Hanover u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 20:24

Lajpcig lako dobio Hanzu

Osmina finala kupa Nemačke očigledno je nagazna mina za klubove koji u svom nazivu nose prefiks “Borusija“. Branilac trofeja Dortmund je u utorak uveče pretrpeo šokantan poraz od Sankt Paulija, a večeras je ozbiljan udarac pretrpeo Menhengladbah od Hanovera – 3:0 (2:0)!

Pravo malo čudo u Donjoj Saksoniji. Hanover ne da nije ni blizu zone prelaska u viši rang takmičenja, već je tek sa usponom forme u poslednje vreme – devet od mogućih dvanaest bodova u poslednja četiri kola – pobegao od najbližeg kruga kandidata za treću ligu, a večeras je razmontirao Borusiju na sastavne delove iako je Adi Hiter izvršio tek minimalne promene u odnosu na tim koji izvodi u Bundesligi.

Izabrane vesti

Veliku pobedu Hanovera dugo će pamtiti Maksimilijan Bajer. Momak koga uveliko gledaju klubovi iz Bundeslige odigrao je najbolju partiju dosadašnje karijere i bio najzaslužniji za veliki uspeh Hanovera i demoliranje Borusije... Dva gola, oba posle velikih grešaka protivničke odbrane, s tim da je u obe situacije reagovao kao rasne “devetke“ i da iza sebe ima nekoliko godina iskustva na najvišem nivou. I ne samo to, pola drugog gola ide na njegov račun pošto je upravo posle njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora sviran penal u korist domaćina pošto se dodatnim pregledanjem VAR snimka ispostavilo da je Marvin Fridrih igrao rukom od tela, što je okarakterisano kao prekršajem fudbalskih pravila. Nije se Bajeru “otvorilo“ da postigne het-trik, pošto je zaduženje da izvede kazneni udarac pripalo Sebastijano Kerku i svoj posao odradio je bez premca.

Hanover je disao život koji mu je udahnuo Bajer, a Borusija Menhengladbah sve više izgleda kao džak na kojem se svi iživljavaju. Teško je objasniti šta se tačno dešava u ekipi koja dobije Bajern u Minhenu, a pre toga dozvoli sebi poraz od Frajburga kod kuće od 0:6, ili onih 1:4 od Lajpciga, pa još četiri od Kelna... Menš odavno nije izgledao ovako ranjivo, izgubljeno, razbijeno. Hanoveru s druge strane večerašnja pobeda može da posluži kao ozbiljan vetar u leđa za drugi deo sezone u kojem bi mogao značajno da popravi poziciju na tabeli. A i večeras je moglo da bude ubedljivije...

Dok je Borusija potučena do nogu, Lajpcig kao domaćin nije imao većih problema sa Hanzom. Ekipa koju je upravo Hanover dobio pre ove runde nacionalnog kupa pružio je solidan otpor, ali nedovoljno da bi izrežirao još jednu senzaciju – 2:0 (1:0).

Jusuf Poulsen doveo je Lajpcig u vođstvo već u 6. minutu na asistenciju Lukasa Klostermana, da bi drugi gol stigao prilično kasno. Igrao se 82. minut kada je pukla kontra iz koje je Dani Olmo prihvatio dodavanje od Kristofera Nkunkua i smestio loptu u mrežu čime je potvrdio prolaz u narednu fazu.

NEMAČKA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Keln - Hamburger penalima 3:4 (0:0, posle produžetaka 1:1)

/Modeste 120+1 - Glacel 92/

Minhen 1860 - Karlsrue 0:1 (0:0)

/Vanicek 69/

Bohum - Majnc 3:1 (0:1)

/Pantović 56, pen, 59, Leven 80 - Onisivo 36/

Sankt Pauli - Dortmund 2:1 (2:0)

/Amenjido 4, Vicel ag 40 - Haland 58 pen/

Sreda

Hanover - Menhengladbah 3:0 (2:0)

/Bajer 4, 51, Kerk 36/

Lajpcig - Hanza 2:0 (1:0)

/Poulsen 6, Olmo 82/

20.45: (2,85) Herta (3,00) Union Berlin (2,70)

20.45: (2,00) Hofenhajm (3,60) Frajburg (3,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Jusuf PoulsenBorusija MenhengladbahHanzaRB LajpcigHanoverMaksimilijan BajerDani OlmoKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara