Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi debituje u KONKAKAF Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 23:15

Inter Majami gostuje Nešvilu (petak, 03) u prvom meču osmine finala elitnog takmičenja

Prvi trofej u klupske vitrine Intera iz Majamija Lionel Mesi je doneo prošle godine pobedom nad Nešvilom u finalu KONKAKAF Liga kupa. U noći između četvrtka i petka, od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu, Mesi i njegove kolege će ponovo u Nešvilu da odigraju jednu istorijsku utakmicu, debitovaće u elitnom takmičenju, KONKAKAF Ligi šampiona. Inter je bio slobodan u 1. kolu, zato će u osmini finala odmeriti snagu sa Nešvilom.

Kao i ranijih sezona, u elitnom takmičenju Severne Amerike se odmah igra nokaut faza. Nešvil je morao od prve runde, mada tamo nije imao težak posao. U dvomeču sa Mokom iz Dominikanske Republike je bio bolji sa ukupnih 7:0.

Izabrane vesti

Ovo će da bude četvrta takmičarska utakmica za Inter u sezoni. Prve tri je odigrao u MLS, gde je na svom terenu savladao najpre Real Solt Lejk (2:0), a potom i Orlando Siti (5:0). Između ta dva meča remizirao je na gostovanju Los Anđeles Galaksiju (1:1).

Mesi je u optimalnoj formi, protiv Reala je bio asistent, na meču sa Galaksijem strelac jednog, a sa Orlandom dva pogotka. Na ovom poslednjem meču je proradio i Luis Suarez, takođe je dao dva gola, a uz to je i dva namestio.


03.00: (2,95) Nešvil (3,35) Inter Majami (2,25)


Poslednji put Mesi je igrao protiv Nešvila poslednjeg dana avgusta prošle godine, u MLS. Njihov susret u Majamiju tada je završen bez golova, uprkos tome što su Argentinac, ali i Đordi Alba i Serhio Buskets, proveli na terenu svih 90 minuta.

Što se tiče domaćina, u Ligi šampiona je dobro startovao, ali se u prvenstvu baš i nije proslavio. Najpre je kod kuće odigrao 0:0 sa Njujork Red Bulsom, a zatim je remizirao i na gostovanju Kolorado Rapidsima (1:1). Izbegao je poraz golom Tila Banberija u 90. minutu iz penala.

Dok se Mesi sprema za elitno takmičenje, najveći deo svetske javnosti zanima da li će se on odazvati pozivu reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu. Selektor olimpijskog tima Gaučosa, inače Mesijev dobar prijatelj i dugogodišnji saigrač Havijer Maskerano, ponovo je pred medijima pričao na tu temu.

Razgovarao sam sa Leom i dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu. Tek mu je počela sezona sa Interom, a ima još mnogo vremena do Olimpijskih igara. Moramo da imamo na umu i to da se ovog leta igra i Kopa Amerika. Nije jednostavna situacija. Videćemo da li će imati energiju da se nađe u Parizu, mi ne želimo da mu dosađujemo i da ga pritiskamo. Unapred smo ga pozvali, izneli mu sve podatke koje smo mogli. Mora i on da razgovara sa ljudima u klubu. Nije mu lako, morao bi da bude odsutan duže vreme dok traje sezona u MLS. Odlučiće kada bude ispravno vreme za to“, kazao je Maskerano.

Revanš meč između Intera i Nešvila u Majamiju igra se već za nedelju dana. Pobednik ovog dvomeča iću će u narednoj fazi na boljeg iz susreta Montereja i Sinsinatija.


KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Eredijano – Robin Hud 2:0 (1:0)

/Montes 32, Garza 84/

Sreda

Filadelfija Union – Pačuka 0:0

Orlando Siti – Tigres 0:0

Četvrtak

Nju Ingland Revolušn – Alahuelense 4:0 (2:0)

/Lima 28, Čankalaj 41, 50pen, Bajraktarević 55/

Hjuston Dinamo – Kolumbus Kru 0:1 (0:0)

/Matan 90+6/

Gvadalahara Čivas – Klub Amerika 0:3 (0:1)

/Kinones 15pen, Valdes 70, Martin 90+4/

Petak

01.00: (2,55) Sinsinati (3,20) Monterej (2,65)

03.00: (2,95) Nešvil (3,35) Inter Majami (2,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaInter MajamiNešvilLionel MesiOlimpijske igre 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara