(©Reuters)
(©Reuters)

Mesi izgubio živce i fasovao prvi crveni karton u dresu Barselone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 01:02

Frustrirajuća sezona za Argentinca

Noćas Baskija slavi. Lumpovaće se na San Mamesu, goreće Bilbao. Osvojio je Atletik Bilbao trofej Superkupa Španije, nadigrali su Lavovi u finalu Barselonu posle produžetaka (3:2), a na putu do prvog pehara od 2015. godine „Ponos Baskije“ srušio je i Real Madrid. Bolje nije moglo ako se pitaju pristalice Bilbaa. U Barseloni nema mira. Ponovo će pasti preispitivanja, a da veče po Katalonce načisto bude crno doprineo je Lionel Mesi. Argentinac je u 753. meču za Barselonu zaradio prvi crveni karton.


Izabrane vesti

Dva puta je Barselona vodila golovima Antoana Grizmana, dva puta se Atletik Bilbao vraćao iz ponora. Asijer Viljalibre pogodio je za produžetak i izrastao u jednog od heroja, a Injaki Vilijams je evrogolom na startu prvog produžetka postavio konačnih 3:2.

Teško je pao novi neuspeh Lionelu Mesiju. Prekipelo je Argentincu u 121. minutu, zamahnuo je rukom i udario Asijera Viljalibrea sa leđa. "Pala je roletna" Mesiju. Promakao je taj detalj sudiji Mancanu, dobio je signal iz VAR sobe i nakon pregledanog snimka pokazao crveni karton Argentincu zbog namernog udaranja rivala.


Ključa u Mesiju duži vremenski period. U finalu Superkupa Španije vulkan je eruptirao. Nije mogao više da potiskuje Mesi sve što ga tišti. Ispoljio je frustraciju na najgori mogući način, a španski mediji pišu da bi Argentinac mogao da dobije četiri meča suspenzije zbog nesportskog ponašanja.

Prvi crveni karton za Mesija u Barseloni, ali ne i u karijeri. Imala je svoje momente “desetka“ Barselone, ali u nacionalnom timu. Mesi je u prijateljskom meču sa Mađarskom 2005. na debiju dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača koji ga je povlačio za dres. Ušao je Mesi u igru umesto Lisandra Lopeza i nakon jednog minuta morao je napolje. As Barselone drugi crveni zaradio je protiv Čilea 2019. godine u bici za bronzu na turniru Kopa Amerika.



tagovi

Lionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara