Foto: AFP
Foto: AFP

Mesi na tribinama, Monterej jednom nogom u finalu! Inter Majami nije isti bez najveće zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 05:19

Ekipa Herarda Martina totalno potonula posle isključenja Davida Ruiza, pa su gosti došli do preokreta i velike prednosti uoči revanša na svom terenu – 2:1

Lionel Mesi je propustio i četvrti meč zbog povrede tetive, što je skupo koštalo Inter Majami. Posle dve utakmice bez pobede u MLS ligi, ekipa Herarda Martina je na svom terenu poražena u prvom meču četvrtfinala KONKAKAF Kupa šampiona, pa će za sedam dana imati pakleno težak zadatak u užarenom Montereju – 1:2 (1:0)

Meksikanci bili apsolutno dominantni tokom čitave utakmice na Floridi, a nije ih sputalo ni to što su na poluvremenu bili u zaostatku posle gola Tomasa Avilesa u 19. minutu utakmice. Heroj gostujućeg tima bio je Maksi Mesa, koji je postigao izjednačujući gol u 69. minutu, a potom i bio asistent kod pogotka Horhea Rodrigesa za preokret svoje ekipe u 89. minutu.

Izabrane vesti

Značajan trenutak meča predstavljalo je isključenje Davida Ruiza, koji je u razmaku od samo četiri minuta zaradio dve javne opomene i u 65. minutu morao u svlačionicu. Inter je do tog trenutka nekako uspevao da odoleva pred naletima ekipe Fernanda Ortisa, ali je potom ostao bez snage i bio osuđen na kapitulaciju.

Inter Majami je do vođstva došao posle kornera koji je izveo Džulijan Gresel, a Aviles se našao na pravom mestu da loptu sa ivice peterca pošalje u gostujuću mrežu. Domaći su pozitivan naboj mogli da iskoriste u finišu prvog poluvremena, ali Luis Suarez nije uspeo da iskoristi najbolju od svojih nekoliko prilika. Bio je blizu i u 56. minutu, kada je iz slobodnog udarca gađao pored stative.

Ipak, nakon što je ostao sa desetoricom igrača, Inter Majami kao da je ostao bez samopouzdanja, što ga je ozbiljno poljuljalo, pa su gosti u 69. minutu stigli do izjednačenja posle ušasno loše postavke kod defanzivnog prekida. Mesa se odlično snašao posle nekoliko odbitaka i poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

Drejk Kalender je kumovao prvom primljenom golu, ali kod drugog, odlučujućeg na utakmici nije mogao ništa. Mesa je na 18-19 metara udaljenosti od domaćeg gola samo odložio loptu do Rodrigesa, posle čega je usledila savršeno plasirana lopta direktno u rašlje Interovog gola.



tagovi

KONKAKAF Liga šampionaLionel MesiMonterejInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara