Mesi sa tribina pratio finale (Foto: AFP)
Mesi sa tribina pratio finale (Foto: AFP)

Mesi propustio prvo finale u karijeri, a Majami ispustio trofej: Radovali se Hjuston i Harden (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 04:37

Hjuston slavio u finalu Kupa SAD

Osvojio je Inter Majami u avgustu Liga kup prevođen Lionelom Mesijem, a domogao se i još jednog finala otkako se Argentinac preselio na Floridu. Stigla je ekipa iz Majamija do finalne borbe i u najstarijem američkom fudbalskom takmičenju, Kupu SAD, ali i pre prvog sudijskog zvižduka bilo je jasno da će sastav Herarda Tate Martina imati problem - Mesi se nije našao u protokolu. On je tako propustio prvo finale u karijeri, posle čak 42 odigrana i 30 dobijenih.

Nije jedan od najboljih fudbalera svih vremena mogao da pomogne saigračima zbog povrede, a nedostajao je ekipi i iskusni Đordi Alba. Bez dvojice bitnih igrača, Inter Majami je poklekao i ostao bez trofeja, pošto je Hjuston Dajnamo slavio rezultatom 2:1 (2:0).

Izabrane vesti

Sastav iz Teksasa je zasluženo došao do pobede. Posed je bio na strani Martinove ekipe, ali Dajnamo je bio daleko opasniji (19:11 u šutevima). Igrao se 24. minut kada je golčinom Grifina Dorsija stigao do prednosti. Opalio je sa desne strane svom snagom po lopti i prosto pocepao mrežu Intera za 1:0.

Samo devet minuta kasnije, penal za Hjuston. Precizan je bio Amin Basi i tako obradovao Džejmsa Hardena koji je bio prisutan na stadionu u Fort Loderdejlu. Američki košarkaš je vezan zaj teksaški grad, jer je dugi niz godina nastupao za Hjuston Roketse u NBA.

Poslao je Martino u nastavku na teren i jednog od najboljih strelaca u istoriji MLS-a, Džozefa Martineza, ali to je ipak prekasno dalo rezultate. Venecuelanac i nosilac brojnih rekorda elitnog ranga američkog fudbala zatresao je mrežu Hjustona u drugom minutu sudijske nadoknade, pa su Ektor Erera i drugovi sačuvali minimalnu prednost do poslednjeg sudijskog zvižduka i osvojili Kup SAD.

KUP SAD – FINALE (MAJAMI)

Četvrtak

Inter Majami - Hjuston Dajnamo 1:2 (0:2)

/Martinez 90+2 - Dorsi 24, Basi 33p/



tagovi

Lionel MesiInter MajamiĐordi AlbaTata MartinoMLSHjuston DajnamoEktor Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara