Bufon (©Reuters)
Bufon (©Reuters)

Mesijev kriptonit: Đanluiđi Bufon

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 01:57

Veteran je pružio još jednu istorijsku partiju u Ligi šampiona

Duel Barselone i Juventusa u poslednjem kolu Lige šampiona značio je borbu ove dve ekipe za prvo mesto u grupi pred nokaut fazu. Katalonci su imali 2:0 iz Torina i delovalo je da će sačuvati tu prednost na svom stadionu, ali su Bjankoneri predvođeni Kristijanom Ronaldom ipak slavili sa ubedljivih 3:0 i tako osvojili grupu, pa će žreb za prvu eliminacionu rundu čekati kao nosioci.

Još jedan razočaravajući rezultat Barse, koja je minulog vikenda doživela i poraz u Primeri od Kadiza, a nakon novog neuspeha ponovo je u centru pažnje Lionel Mesi, koji nije na prepoznatljivom nivou posle letošnjih priča o odlasku sa Kamp Noua. Ovoga puta je ipak Argentinac bio ubedljivo najbolji igrač Barse na terenu, bio je konstantna pretnja po gol Stare dame, ali je mrežu prvaka Italije čuvao Đanluiđi Bufon, koji je prava noćna mora za kapitena Blaugrane.

Izabrane vesti


Mesi je protiv Juventusa zabeležio čak sedam udaraca u okvir gola i to je po prvi put zaredom da toliko puta pripreti protivničkom čuvare na jednom meču Lige šampiona od oktobra 2018. godine. Neverovatno je da nijednom nije pronašao put do mreže iza Bufona. Sedam odbrana je ostvario 42-godišnji čuvar mreže, svih sedam nakon Mesijevih pokušaja.

Dvojac je na kraju susreta razmenio dresove i još jednom pokazao veliko uzajamno poštovanje, šest puta su se ove dve fudbalske gromade sastale tokom svojih karijera, a Mesi se u listu strelaca upisao u samo jednom od tih duela. Reklo bi se da je Điđi Bufon pravi kriptonit za maestralnog Argentinca, u poznim igračkim godinama je po ko zna koji put pokazao da je jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena.


Prava je šteta što najverovatnije gledamo poslednju sezonu u njegovoj blistavoj karijeri, ali možda se i narednog leta predomisli, pa stavi paraf na još makar jednu, jer dokazao je da bez problema i dalje može da brani na najvišem nivou. Bufon će krajem januara napuniti i 43 godine, profesionalnu karijeru počeo je pre četvrt veka, za Staru damu branio je od 2001. do 2018. godine, kada se preselio na jednu sezonu u PSŽ, samo da bi se vratio u voljeni klub iz Torina. Minulog leta je trebalo da okači rukavice o klin, ali je rešio da Ligi šampiona da još jednu šansu, ušati trofej je jedan od retkih koji mu nedostaje. Čini se da Juve, nakon turbulentnog starta sa novim trenerom Pirlom hvata zalet, videćemo da li će popularni Điđi konačno uspeti da se domogne i najsjajnijeg trofeja u evropskom klupskom fudbalu.




tagovi

Lionel MesiĐanluiđi Bufon

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara