Lionel Mesi na treningu Gaučosa (©Reuters)
Lionel Mesi na treningu Gaučosa (©Reuters)

Mesijev poslednji meč u otadžbini

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 22:40

Kvalifikacije za Mundijal u Kataru: Argentina noćas (00.30) na Bombonjeri domaćin Venecueli. As Pari Sen Žermena oprašta se od domaće publike

Poznate su četiri reprezentacije iz Južne Amerike koji su se plasirale na Mundijal u Kataru 2022. godine. Brazilu i Argentini protekle noći su se priključili Ekvador i Urugvaj. Za peto mesto i baraž sa selekcijom iz Azije u konkurenciji su ostali Peru, Kolumbija i Čile.

Argentinci noćas (00.30) u Buenos Ajresu, na Bombonjeri, dočekuju najslabiju selekciju u Južnoj Americi, Venecuelu. Utakmica je lišena rezultatskog značaja. Razlika u kvalitetu je velika bez obzira koga će selektor Lionel Skaloni da izvede na travnati tepih stadiona Boke Juniorsa.

Izabrane vesti

Gaučosi imaju niz od 29 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, što je najduža serija u međunarodnom fudbalu. Skaloni je za ovaj meč pozvao najbolje igrače. U sastavu su i veterani iz Pari Sen Žermena, Lionel Mesi i Anhel di Marija.

00.30: (1,17) Argentina (8,00) Venecuela (20,0)

Ovaj meč je verovatno poslednji za Mesija na tlu Argentine. Šampion Južne Amerike u sredu završava kvalifikacije u Gvajakilu protiv Ekvadora. Iako se nekoliko puta opraštao od dresa, očekuje se da će i defintiivno da se povuče iz nacionalnog tima po završetku Mundijala u Kataru.

Mesi će igrati od prvog minuta iako as Pari Sen Žermena ima lakšu povredu.

"Leo je dobro, normalno je trenirao prethodnih dana. On se oseća dobro u reprezentaciji. Ovo je poslednji meč pre Svetskog prvenstva pred našim navijačima i može da se oprosti od Argentine na najbolji mogući način“, rekao je selektor Skaloni.

Emilijano Martinez, Đovani lo Selso i Kristijan Romero su suspendovani, dok je Lautaro Martinez zaražen virusom korona. Povređen je Paolo Dibala. Umesto Martineza na golu će stajati Franko Armani, čuvar mreže River Plejta.

Venecuela je poražena na svih osam prethodnih gostovanja u ovom južnoameričkim kvalifikacijama (gol-razlika 3:18), pa joj se smeši novi krah. Gaučosi su dobili narednog rivala na 23 od 27 utakmica. U septembru prošle godine, Argentina je u gostima dobila Venecuelu sa 3:1, a golove su postigli Lautaro Martinez, Hoakin i Anhel Korea.

Na svom terenu Gaučosi u ovim kvalifikacijama kod kuće imaju pet trijumfa i tri remija, a primili su samo dva gola.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 17. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Brazil - Čile 4:0 (2:0)

/Nejma 44 penal, Vinisijus 45+1, Kutinjo 72 penal, Rišarlison 90+1/

Kolumbija - Bolivija 3:0 (1:0)

/Dijaz 39, Borha 72, Uribe 90/

Paragvaj - Ekvador 3:0 (2:0)

/Morales 10, Hinkapi 45+6, Almiron 54 - Kaisedo 85 penal/

Urugvaj - Peru 1:0 (1:0)

/De Araskaeta 42/

Subota

00.30: (1,17) Argentina (8,00) Venecuela (20,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Amerikareprezentacija Argentinereprezentacija VenecueleKatar2022Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara