(©Reuters)
(©Reuters)

Mičel iznenada dao otkaz u Olimpijakosu: Na klupu seo čovek koji pet godina nije radio kao trener

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 20:27

Posle remija sa Arisom i ispuštena dva gola prednosti odlučio je Španac da digne sidro...

Dva puta u dva dana neprijatne vesti za rukovodstvo i navijače Olimpijakosa. Tenzije se nisu ni slegle od gubitka bodova protiv Arisa – crveno-beli sinoć ispustili dva gola prednosti u završnih dvadesetak minuta i uzeli samo bod – a sve je iznenadio trener Mičel.

Španski stručnjak je prespavao i doneo radikalan rez: dao je neopozivu ostavku. Pirejski crveno-beli ostali su bez trenera u plej-ofu. Trenutak verovatno nije mogao da bude gori – pred derbi sa PAOK-om. I to u situaciji kada ne smeju da omanu. U suprotnom – umanjiće šanse da vrate titulu.

Izabrane vesti

Mičel je početkom septembra drugi put seo na klupu Olimpijakosa – debitovao u šestom kolu protiv Atromitosa – došao je da gasi požar posle Olimpijakosovim neuspeha sa Pedrom Martinsom i Karlosom Korberanom. Očistio je ekipu – bila nagomilana igračima – uspeo da je podigne i uhvati voz što vodi u porbu za najdragoceniji pehar.

Jedini poraz pretrpeo je od PAOK-a sredinom oktobra minule godine, za derbije je znao da namesti ekipu, ali su problem bile “male” utakmice. Gubio je bodove u sudarima sa PAS Janjinom, Atromitosom, Arisom. Posle remija sa timom iz Soluna, dao je otkaz.

“Gospodin Mičel nas je obavestio o odluci i odmah napustio klub. Došao u teškom trenutku za klub i pokušao da pomogne. Želimo mu samo uspehe u budućnosti”, stoji u saopštenju Olimpijakosa.

Obrazložio je španski strateg odluku da napusti klub u delikatnom trenutku…

“Odluka je lična. Tužan sam, jer mislim da smo uradili odličan posao”, kratko je Mičel prokomentarisao odlazak sa klupe pirejskih crveno-belih za grčku Gazetu, pa nastavio:

“Obavestio sam Upravu kluba o svojoj odluci da podnesem ostavku. Zahvaljujem se svima na saradnji, odlazim kao prijatelj i želim ekipi da ostvari ciljeve”.

Ekspresno je Olimpijakos pronašao rešenje, bio je primoran na to i napravio zanimljiv odabir. Na klupu je postavio čoveka koji se trenerski poslom nije bavio pet godina. Ekipu će protiv PAOK-a voditi Hose Ango. U toj ulozi nije bio još otkako je sedeo na klupi Panioniosa.

Prethodnih meseci Francuz je u Pireju obavljao direktorsku funkciju, bio je zadužen i za akademiju, a jedno vreme je bio angažovan i kao skaut u Notingem Forestu, koha je kupio kontroverzni grčki biznismen Evangelos Marinakis. Pre dolaska u Grčku je kratko bio u Esperansu, a u Marselju je 14 godina bio na različitim funkcijama.

Prekosutra ga očekuje vatreno krštenje.



tagovi

MičelOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara