©Reuters
©Reuters

Midlzbro došao na Stamford Bridž uz san o čudu, a napustio ga uz traumatični košmar

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 22:53

Plavci nemilosrdni prema rivalu u polufinalu Liga kupa (6:1)

Minimalna pobeda Midlzbroa na domaćem terenu golom Hejdena Heknija, očuvala je (čak i uvećala) šanse člana Čempionšipa da u polufinalu Liga kupa engleske eliminiše Čelsi, ali su Plavci na surov način odgovorili rivalu i ubedljivom pobedom (6:1) se plasirali u finale.

San sa kojim su gosti stigli na Stamford Bridž počeo je da im klizi iz ruku posle samo 15 minuta igre kada su praktično sami sebe matirali i poništili prednost stečenu na Riversajdu. Dodavanje Rahima Sterlinga sa desnog boka primirio je Armando Broja, ali ga je u momentima kada se pripremao da uputi udarac preduhitrio Džonatan Hauson koji je u želji da izbije loptu zatresao sopstvenu mrežu.

Izabrane vesti

Rano ispušteno vođstvo iz prve utakmice poput prve u nizu domina krenulo je da ruši koncept i nadanja Midlzbroa, pa je posle nove akcije po desnom boku Enco Fernandez udvostručio vođstvo Čelsija na večerašnjem ssretu i režirao potpuni preokret kada je u pitanju ukupan rezultat.

Pogotku Argentinca, petom ove sezone, prethodila je odlična saradnja Sterlinga i Aksela Disasija, a francuski štoper je samo sedam minuta kasnije potvrdio da se odlično snalazi u prnudnoj ulozi desnog beka jer je presekao pas jednog od igrača gostiju i poveo kontru iz koje je potom na dodavanje upravo engleskog ofanzivca postigao drugi gol od dolaska u London iz Monaka i u potpunosti otklonio dileme po pitanju putnika u finale.

Agonija gostiju međutim nije se završila trećim golom Čelsija jer je lošu loptu Hejdena Heknija ka Danijelu Barlaseru iskoristio Kol Palmer i nastavio rafal domaćina. Četiri gola Plavaca još pred odlazak na odmor su dala odgovor o putniku u finale i uticala da domaćin rasterećeno uđe u nastavak, te je u preostalih 45 minuta viđeno znatno manje uzbuđenja. Ipak, Palmer nije pokazao saosećanje sa članom Čempionšipa, te se na dodavanje Konora Galagera sa levog krila drugi put upisao u strelce u 77. minutu. Novu asistenciju Galager je upisao samo četiri minuta kasnije kada je proigrao Nonija Maduekea, a engleski napadač je prvo lažnjakom izbacio dvojicu čuvara i potom matirao Toma Glovera.

Najubedljiviju pobeda u prethodnih 20 meseci, odnosno od gostovanja Sautemptonu u aprilu 2022. godine kada je Čelsi slavio 6:0, ipak nije arhivirana mirne mreže jer je počasni gol za Midlzbro postigao Morgan Rodžers u 88. minutu sjajnim udarcem sa levog krila u dalji ugao.

Londonski klub je eliminisavši Midlzbro došao na korak od trofeja koji je poslednji put osvoji u sezoni 2014/15, a rival u finalu će mu biti bolji iz dvomeča Liverpul - Fulam. Redsi drugu utakmicu polufinala dočekuju uz gol prednosti (2:1) i ukoliko naprave naredni korak srešće se sa Čelsijem koji su savladali u finalu pre dve godine.

LIGA KUP ENGLESKE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Čelsi - Midlzbro 6:1 (4:0), prvi meč 0:1

Sreda

21.00: (4,60) Fulam (3,60) Liverpul (1,80), prvi meč 1:2


tagovi

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara