Slavlje fudbalera Midtjilanda (©Reuters)
Slavlje fudbalera Midtjilanda (©Reuters)

Midtjiland morao u produžetke, ali onda je dodao gas...

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 22:50

Zvezdin rival u četvrfinalu danskog kupa

Treća utakmica u nizu protiv Alborga i treća pobeda. Ali prva na Herning areni posle više od dve goidine - 3:1. I Midtjiland je u četvrtfinalu Kupa Danske.

Naredni rival Crvene zvezde u Ligi Evrope (Danci pre tog susreta 4. novembra treba da odigraju ligaški meč sa Randersom, dok crveno-bele čeka gostovanje u Kragujevcu) tako je uspešno nastavio borbu na dva fronta, a sve u želji da se po prvi put u istoriji kluba okiti duplom krunom.

Izabrane vesti

Podsetimo, Midtjiland drži dosta ubedljivo prvo mesto u šampionatu, ispred Kopenhagena...

Alborg je u krizi, doživeo je četvrti poraz na poslednjih pet utakmica, ali kako i dalje drži četvrto mesto u ligi ovaj duel važio je za derbi ove faze takmičenja u Kupu. Sve do sudijske nadoknade izgledalo je da će domaćin veoma uspešpno da iskoristi slabu formu rivala, da će Bo Henriksen doslovno da "anestezira" svog kolegu i njegove izabranike, međutim onda je Luka Prip iz tek drugog udarca gostiju u okvir gola uspeo da pogodi i odvede utakmicu u produžetke - 1:1.

Za razliku od utakmice sa Crvenom zvezdom Henriksen je promenio golmana (branio rezervista Lesl umesto Olafsona), šansu je dao Šarls Matosu, dok je 18-godišnji Viktor Lind igrao od prvog minuta umesto brzonogog Gustava Isaksena.

Matos je u startnih 11 upao umesto povređenog Kajustea, a najbolji strelac ovog tima Žunior Brumado još jednom nije bio u konkurenciji zbog teže povrede. SASTAV MIDTJILANDA: Lesl - Dalsgor, Svjatčenko, Žuninjo - Anderson, Šarls Matos, Onjedika, Evander, Dir - Lind, Sisto. Šansu su kasnije dobili Pulinjo, Isaksen, Sorensen, Kuls, Hansen...

Kao u utakmici protiv srpskog šampiona Midtjiland je vozio na pogonsko gorivo u vidu najkreativnijeg igrača ovog tima Evandera, iskusnog Pione Sista i pomenutog brzanjca Isaksena. Nekadašnji igrač Selte namestio je prvi gol Eriku Andersonu u 56. minutu. Potom je u 102. poslužio Evandera za 2:1, da bi u 110. Gustav Isaksen definitivni ubio svaku nadu Alborga da može do iznenađenja.



tagovi

Liga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara