Miha ima jednog ali vrednog, Parmi ne pomažu ni pojačanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 19:55

Berou pokorio Tardini

Posle prelaznog roka, jedan novinar u Italiji je u analizi zimske pijace napisao: „Sakupimo pare, kupimo napadača Siniši Mihajloviću kad već klub neće“.

Ta ironija nije daleko od istine.

Izabrane vesti

Bolonja je ostavila Mihu na cedilu i nije mu kupila centarfora iako ih je bar njih desetak bilo u opticaju i neki su zaista lako mogli da se dovedu. Srpski trener je tako ušao u drugi deo sezone samo sa Musom Berouom kao klasičnim napadačem. Tu su još duže povređeni Federiko Santander, 40-godišnji Rodrigo Palasio i neiskusni omladinci Rabi i Verđani. Suštinski, Mihajlović može da se osloni samo na Beroua.

I sreća je da ima makar njega. Videlo se to i večeras na gostovanju Parmi koja je osokoljena atraktivnim zimskim prelaznim rokom dočekala Bolonju i očekivala da napokon ostvari pobedu u ligi koju čeka od 6 decembra prošle godine. Uzalud Parmina pojačanja, Mihajlovićev Berou ih je sve zasenio i sa dva gola režirao vrednu pobedu od 3:0 s kojom Bolonja ostaje bezbrižna u sredini tabele. Za Parmu važi suprotno jer problem sa realizacijom i mizernih 14 postignutih golova na 21 utakmici slute na ispadanje u Seriju B.

Od velikih zimskih pojačanja, u startnoj postavi Parme su se našli samo defanzivci Konti i Bani, dok su ofanzivci Man i Zirkze ostali na klupi, a Gracijano Pele nije bio ni u protokolu. A da Parmi ni odbrana nije jača strana, videlo se posle još jednog gola primljenog iz prekida ove sezone. Sansone je u 15. minutu centrirao iz slobodnjaka, a Musa Berou se sjajno izvukao odbrani domaćih i prelepim udracem glavom pogodio suprotan ugao.

Imala je Parma posle toga neke šanse preko Kucke i Burgmana, a potom joj je odbrana još jednom zaboravila na Beroua. Brzonogi napadač iz Gambije je pobegao Baniju i krunisao lepu akciju Sorijana i Sansonea

Parmin trener Daversa je reagovao uvođenjem skupocenog rumunskog pojačanja Denisa Mana umesto štopera Banija, promenio formaciju, ali se na terenu ništa nije promenilo. Ušao je ubrzo iz novajlija iz Bajerna, holandski napadač Džošua Zirkze ali Parma nije uspevala da stvori šanse. Tek u finišu meča su Zirkze i još jedan rezervni napadač Mihaila stvorili dobru priliku ali je Rumun nije iskoristio. Bolonja je na drugoj strani preko Oroslinija u nadoknadi vremena uspela da dođe i do trećeg gola i tako upotpuni debakl Parme kojoj slede teška vremena.

SERIJA A – 21. KOLO

Petak

Fiorentina - Inter 0:2 (0:1)

/Barela 31, Perišić 52/

Subota

Atalanta – Torino 3:3 (3:2)

/Iličić 14, Gosens 19, Murijel 21 – Beloti 42, Bremer 45+1, Bonacoli 84/

Sasuolo – Specija 1:2 (1:1)

/Kaputo 25 – Erlić 39, Đasi 78/

Juventus - Roma 2:0 (2:0)

/Ronaldo 13, Ibanjez 69/

Đenova - Napoli 2:1 (2:0)

/Pandev 11, 26 - Politano 79/

Nedelja

Benevento - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Kaprari 55 - Keita 80/

Milan - Krotone 4:0 (1:0)

/Ibrahimović 30, 64, Rebić 68, 69/

Udineze - Verona 2:0 (0:0)

/Silvestri 83, Deulofeu 90/

Parma - Bolonja 0:3 (0:2)

/Berou 15, 33, Orsolini 90+2/

20.45: (1,40) Lacio (4,50) Kaljari (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Musa Berou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara