Miha odgovorio Del Pjeru: Igrači ne ostaju posle treninga, mi bismo sa ovim živim zidovima davali slobodnjake zavezanih očiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 09:23

Zanimljiva diskusija dva majstora slobodnih udaraca

Bolonja je lako položila oružje u Napulju, a Siniša Mihajlović po običaju nije bio zadovoljan. Imao je srpski trener šta da zameri i svojim igračima, ali i sudiji koji je poništio Bolonji gol Palasija.

Međutim, najzanimljivije izjave posle meča je dao u razgovoru sa stručnim konsultantom Skaj televizije Alesandrom Del Pjerom. Dvojica asova italijanskog fudbala su se dohvatila teme izvođenja slobodnih udaraca kad je Del Pjero pitao nekadašnjeg rivala zašto njegov tim postiže malo golova iz prekida.

Izabrane vesti

Svi znamo kakvi majstori slobodnih udaraca su bili Mihajlović i Del Pjero.

„Oh, u naše vreme, sa ovako postavljenim živim zidovima, postizali bismo golove zavezanih očiju. Čak i 15 godina posle odlaska u penziju, dajem više golova iz slobodnih udaraca na treninzima od svojih igrača. Potrebni su strast i da se duže ostaje posle treninga za dobro izvođenje slobodnjaka. Mora da se više vežba i da se takmiče jedni sa drugima. Ja uvek moram da im to napominjem. Mora da se vežba“, bio je Mihajlovićev odgovor Del Pjeru.

Što se samog poraza u Napulju tiče:

„Hajde da kažem da smo mi igrali, a da su oni postizali golove. Dali smo dva gola ali je jedan poništen i plus smo pogodili stativu. Nažalost, u fudbalu odlučuje broj priznatih golova a oni su u tome bili bolji od nas. Ne mogu da se žalim, momci su imali inicijativu, stvarali smo šanse ali smo golove primili iz inidividualnih grešaka iskusnih igrača. To je ono zbog čega sam ljut. Mi smo tim koji stvara mnoštvo šansi ali ih ne koristimo“.

Osvrnuo se Mihajlović posebno na mladog napadača Musu Beroua.

„On ima potencijal da postiže 15 – 20 golova u sezoni. Ali uvek sam govorio da nije klasičan centarfor. On je krilo, ali radimo sa njim na tome da postane bolji u špicu napada. Polako uči kretanja i adaptaciju na akcije u tranziciji. Moramo da ga sačekamo. Normalno je da ima uspone i padove. Sve što možemo je da ga učimo i čekamo. Očigledno je da ima potencijal“.


tagovi

Alesandro Del PjeroSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara