Miha opet želi Dragovića, uskoro pregovori s Bajerom

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 21:22

Hože li se ostvariti dugogodišnja želja srpskog trenera? Alternativa je Lijanko Vojnović

Ideju Siniše Mihajlovića da u paketu angažuje paket pojačanja, tačnije štopera Rodžera Ibanjeza i napadača Musu Beroua, osujetila je Roma koja je Ibanjeza otela u poslednjem momentu i sportski sektor Bolonje ostavila da u završnici prelaznog roka po hitnom postupku traže adekvatno pojačanje. Mihajlović je odmah preuzeo potrebne korake i stupio u kontakt s agentom dugogodišnje želje - Aleksandra Dragovića.

Austrijski štoper srpskih korena ove je sezone u drugom planu kod Petera Boša i skupio je tek nešto više od 800 minuta, što je Mihajloviću dalo za pravo da razmišlja o mogućem angažovanju igrača kojeg je svojevremeno želeo i u Torinu. Glasine na Čizmi kruže već nekoliko dana, a Mihajlović je navodno već razgovarao s Dragovićevim zastupnikom Maksom Hagmairom i predstavio mu plan za 28-godišnjeg štopera iz Beča.

Izabrane vesti

Bila bi to pozajmica do kraja sezone s pravom ili obavezom otkupa, gde bi Dragović odmah dobio garantovano mesto u startnoj postavi. To je Hagmaira odmah nateralo da obavi neformalni razgovor s ljudima iz Bajera, sve sa idejom da se nađe kompromisno rešenje idealno za sve strane.

Opet, u austrijskim medijima se može pročitati da u Bajeru postoji želja da se sedne za pregovarački sto sa ljudima iz Bolonje, tačnije sportskim direktorom Valterom Sabatinijem, što će se i dogoditi u narednim danima izvesno. Dragović s Bajerom ima ugovor do juna 2021. godine i sadašnja tržišna vrednost mu je 9.000.000 evra. Ispred njega u ovom trenutku su Sven Bender i Džonatan Ta, a u konkurenciji je još i mladi Panajotis Recos.

Što se Bolonje tiče, u slučaju da se ne pronađe dogovor s Bajerom, ili Galatasaraj predstavi jaču ponudu za Dragovića, okrenuće se vraćanju Lijanka Vojnovića iz Torina. Brazilski štoper sa srpskim korenima bio je u Bolonji prošle sezone, pa se vratio nazad u Torino gde je odigrao samo šest utakmica, tako da teoretski ne bi trebalo da bude problema da dva kluba nađu dogovor. Ali, prvo Dragović...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara