Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

Mihajlović o privođenju Masima Ferera: Voleo bih da ga posetim, mnogo mi je žao

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 13:05

Trener Bolonje u najavi utakmice sa Torinom govorio i o bivšem poslodavcu

Kada je 2013. napustio klupu srpske reprezentacije, Siniša Mihajlović se vratio u Italiju i preuzeo Sampdoriju. U klubu za koji je svojevremeno nastupao kao igrač poslodavac mu je bio kontroverzni Masimo Ferero. Dve godine su sarađivali, a onda je Mihajlović otišao u Milano...

Srbin je sada na klupi Bolonje, a Italijan u problemu sa zakonom. Pre nekoliko dana uhapšen je zbog lažiranja bankrotstva jedne od svojih brojnih firmi. Lišavanje slobode nema veze sa poslovanjem Sampdorije, ali je klub iste večeri kada je Ferero priveden izdao saopštenje o njegovom povlačenju sa funkcije.

Izabrane vesti

Nedelja, 12.30: (2,45) Torino (3,20) Bolonja (3,25)

Uoči nedeljne utakmice sa Torinom, italijanski novinari pitali su Mihajlovića za komentar situacije koja je zadesila njegovog prijatelja.

"Mnogo mi je žao. Veoma smo bliski i voleo bih da ga posetim ako je to moguće. Ne zaboravljam da me je tokom lečenja posetio nekoliko puta u bolnici", izjavio je strateg Bolonje.

Mihajlović je, takođe, rekao da je njegov klub uputio poziv na utakmicu 30-godišnjem Egipćaninu Patriku Zakiju koji na Univerzitetu u Bolonji pohađa master studije, a koji se pre nekoliko dana vratio u Italiju posle skoro dve godine provedene u egipatskom zatvoru. Njega je policija privela na aerodromu u Kairu 7. februara 2020, kada je došao u kratku posetu porodici. Ispitavan je o svom boravku u Italiji i radu na ljudskim pravima, a zvanično je zadržan zbog širenja lažnih vesti i pozivanja na proteste.

"Zvali smo ga na naš stadion i u trening centar. Drago mi je da je pušten na slobodu", rekao je Mihajlović.

Što se tiče gostovanja u Torinu, trener Bolonje najavio je povratak oporavljenog Marka Arnautovića.

"Uprkos porazu od Fjorentine, nećemo skrenuti sa puta. Posle poraza bitno je izvući pouke i dobro trenirati. Igramo protiv jednog od direktnih konkurenata (za mesto na međunarodnoj sceni) i ja sam samouveren", dodao je Mihajlović.


tagovi

Siniša MihajlovićMasimo Ferero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara