Traženi na zimskoj pijaci: Srđan Mijailović i Đorđe Jovanović (©Starsport)
Traženi na zimskoj pijaci: Srđan Mijailović i Đorđe Jovanović (©Starsport)

Mijailović sve dalje od Partizana: Jovanović i Rusi kvare planove crno-belih

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 18:25

Prodaja napadača donela bi neophodni priliv, dok crno-beli istovremeno nisu spremni da ispune uslove Čukaričkog

Saga po pitanju Srđana Mijailovića i Partizana sve je dalje od epiloga u kojem bi vezni fudbaler Čukaričkog promenio sredinu i sa Banovog brda se preselio u Humsku, a na takav rasplet uticao je niz okolnosti.

Činjenica da bi se Mijailović kao bivši igrač Crvene zvezde u dresu večitog rivala našao pod značajnim pritiskom u startu je predstavljala prepreku za planove Partizana, dok su razmimoilaženja po pitanju visine obeštećenja dodatno otežala postizanje dogovora. Naime, na interesovanje lidera Superlige iz redova Brđana stigla je jasna poruka da sloboda veznog fudbalera iznosi 500.000 evra što se ispostavilo kao iznos previsok za crno-bele.

Izabrane vesti

Nagoveštaj Partizana da je spreman da plati iznos gotovo duplo niži od zahtevanog, uticao je da pregovori ostanu na mrtvoj tački, a činjenica da su crno-beli dobili konkurenciju u vidu kluba iz Rusije, od kojeg međutim još nije stigla zvanična ponuda, dodatno je smanjila šanse vicešampiona Srbije. Ipak, s obzirom na to da trenutno nijedan od klubova nije spreman da inkasira željenu sumu, potencijalna prodaja Mijailovića daleko je od realizacije jer sa druge strane Čukarički nema nameru da u velikom procentu odstupi od postavljene otkupne margine, naročito jer je praktično izvestan rastanak sa Đorđem Jovanovićem koji bi trabalo da obezbedi značajan priliv u kasu kluba sa Banovog brda.

Najbolji strelac Brđana našao se na listi želja nekoliko klubova, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata pojavio se Olimpik iz Marselja koji je spreman da za slobodu centarfora izdvoji između 4.500.000 i 5.000.000 evra. Osim što bi Jovanovićeva prodaja popunila budžet Čukaričkog, dodatno bi udaljila Mijailovića od eventualnog transfera jer bi odlazak dva igrača sa važnim ulogama jesenas predstavljao teško nadoknadiv gubitak pred važne prolećne borbe na putu do Evrope.


tagovi

Srđan MijailovićĐorđe JovanovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara