Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Mijatović: Da sam u Realu, nikada ne bih dozvolio Ramosu da ode

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.20. | 09:20

„Ni Ronaldu i Modriću“, ističe Peđa

Velikan koji jede svoje najbolje sinove. Tako deluje Real Madrid poslednjih godina, a na to skreće pažnju i Predrag Mijatović, legenda kluba sa Bernabeu stadiona.

Mnogo je velikih asova koji su pronosili slavu Kraljevskog kluba minulih sezona, a koji su u zenitu karijere sažvakani i ispljunuti, kao da nikada dres Reala nisu nosili. Sada se kuva slična priča sa Serhijem Ramosom, kapitenom, koji još nije dobio novi ugovor, pa se sve glasnije govori o njegovom odlasku.

Izabrane vesti

Na to upozorava Mijatović, podsećajući na slične primere iz bliže prošlosti.

Ne smemo da dopustimo sebi da puštamo naše igrače i da time jačamo konkurente. Voleo bih da se prekine sa tom praksom. Raul je napravio velike stvari u Realu, pa je otišao na ružan način, Fernando Jero isto, pa Iker Kasiljas. Sada se priča o Serhiju Ramosu“, ljut je Mijatović.

On podvlači da kapiten mora da ostane na Bernabeuu.

Njegov ugovor mora da se produži na još dve-tri godine. On mora da završi karijeru u Realu. Serhio je bitan, pravo je klupsko bogatstvo. I zbog ono što sada predstavlja za klub i zbog onog što mogao da bude u budućnosti, da uči mlade igrače kako se igra za Real, kako da se ponašaju, da se lakše adaptiraju“.

Predrag Mijatović (©Shutterstock)Predrag Mijatović (©Shutterstock)

Ističe Mijatović da bi sve bilo drugačije da je on i sada u upravi Blankosa.

Da sam bio u klubu, ne bih dozvolio Kristijanu Ronaldu da ode, niti sada Serhiju Ramosu ili Luki Modriću. To su igrači koji imaju veliki uticaj na ostale, pogotovo na momke koji dolaze, koliko god da postaju malo sporiji ili slabiji kako godine odmiču. Zamislite mladog napadača koji uči od Ronalda ili štopera kojeg uči Ramos. Ko bi mogao bolje od njih da ih spremi za nastupe u Realu?!“

Razočaran je Mijatović zbog tih postupaka Reala, koji sve koji mu više ne trebaju, odbacuje kao stare krpe.

Fudbal nije samo dovođenje dobrih igrača, a onda njihovo odbacivanje kada ti više ne trebaju. Italijani savršeno to rade. Oni su imali Barezija, Maldinija, koji su bili velika stvar za klub“, ističe Peđa Mijatović.


tagovi

Predrag MijatovićReal MadridŠpanija

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara